Nieuws Oost-Vlaanderen Argenx lanceert eerste medicijn: “We verwachten dit jaar 1 miljard euro uit te geven”

Argenx lanceert eerste medicijn: “We verwachten dit jaar 1 miljard euro uit te geven”

CEO Tim Van Hauwermeiren (© Wouter Van Vooren)

Argenx lanceert eerste medicijn: “We verwachten dit jaar 1 miljard euro uit te geven”

GENT – Het Gentse biotechbedrijf Argenx kondigt stevige investeringen aan. Het verwacht zo’n 1 miljard euro uit te geven aan de marketing van hun eerste medicijn en aan onderzoek naar mogelijke behandelingen voor nieuwe indicaties.

Argenx is een beursgenoteerd bedrijf dat actief is in het ontwikkelen van geneesmiddelen in de biotech-sector. Eind december kreeg het toelating voor de lancering van zijn eerste medicijn op de Amerikaanse markt. Vyvgart, zoals het medicijn heet, behandelt de zeldzame spierziekte myasthenia gravis.

De verkoop van het medicijn, die deze maand van start gaat, kan volgens experten jaarlijks miljarden genereren. Dat moet ook, want de commerciële uitrol van Vyvgart, waarvoor dit jaar onder meer ook Japans en Europees groen licht wordt verwacht, kost een berg geld.

Tim Van Hauwermeiren, CEO Argenx: “We verwachten ongeveer de heft van onze middelen, zo’n 1 miljard euro, te zullen uitgeven. Naast marketing zal dit vooral gaan naar studies en testen van onze producten. Tegen het eerste kwartaal van 2023 verwachten we data van vijf klinische studies. We starten bovendien ook onderzoek naar mogelijke behandelingen voor andere aandoeningen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.