Nieuws Oost-Vlaanderen Argenx legt fraaie resultaten voor en zoekt vers kapitaal

Argenx legt fraaie resultaten voor en zoekt vers kapitaal

Argenx legt fraaie resultaten voor en zoekt vers kapitaal

GENT – Het erg beloftevolle Gentse biotechbedrijf Argenx legde zopas een mooi rapport voor. Voor de bedrijfsleiding meteen ook het sein om vers kapitaal uit de markt te halen. Er wordt een kapitaalsverhoging aangekondigd van 257 miljoen euro, om verdere expansie mogelijk te maken.

Argenx wordt geleid door CEO Tim Van Hauwermeiren. Na de aankondiging van de mooie cijfers, bleek Argenx op de beurs zowaar 3 miljard euro waard. Die beurswaarde kalfde maandagavond wel af na sluitingstijd. Argenx wil geneesmiddelen ontwikkelen die allerlei auto-immuunziektes kunnen bekampen, de toekomst in de geneeskunde. Het gaat meer bepaald om een middel tegen de zeldzame bloedziekte ITP. Het door Argenx ontwikkelde geneesmiddel is nog niet helemaal klaar om naar de markt te gaan, maar bevindt zich nu in fase 3, ofte de laatste fase van onderzoek, voor de commercialisering.

Na de sluiting van de Amerikaanse Nasdaq-beurs lanceerde Argenx een kapitaalronde van 300 miljoen dollar door de uitgifte van ADS (American Depositary Shares). Die zullen worden geplaatst via een publieke operatie in de VS en door een private plaatsing bij grote beleggers in Europa. De begeleidende banken hebben een optie om nog 15 procent extra te plaatsen als er veel vraag is.

Argenx viert rond deze tijd zijn tiende verjaardag. Het ontbreekt het biotechbedrijf niet bepaald aan financiële draagkracht. Volgens de laatst beschikbare cijfers heeft het een oorlogskas van zowat 339 miljoen dollar. In de eerste jaarhelft gaf Argenx 34 miljoen euro uit aan onderzoek en ontwikkeling.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.