Nieuws Oost-Vlaanderen Argina Technics onder de vleugels van GIMV-bedrijf Brakel

Argina Technics onder de vleugels van GIMV-bedrijf Brakel

Argina Technics onder de vleugels van GIMV-bedrijf Brakel

087aa74Midden december kondigde Gimv aan dat het naast het bestaande managementteam een meerderheidsbelang verwierf in de Europese speler Brakel (www.brakel.com). Deze Nederlandse onderneming is al bijna 40 jaar marktleider in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk op het gebied van high-end oplossingen voor en onderhoud op glazen daglichtconstructies  zoals glazen daken en lichtstraten, en op het vlak van ventilatie- en brandbeveiligingssystemen  in commerciële en industriële gebouwen. De verdere internationale groeiambitie wordt doorgezet met de overname van Argina Technics (www.argina.com) uit Sint-Niklaas.

“Argina Technics is gespecialiseerd in beveiligingssystemen voor de zakelijke markt. Wij zijn het enige bedrijf in België dat branddetectie, gasdetectie en toegangscontrole ontwerpt en produceert”, zegt Koen De Maeght (foto), managing director van Brakel Aero België die de leiding van Argina Technics op zich zal nemen. “Tevens biedt het bedrijf een uitgebreid gamma camerabewaking en inbraakbeveiliging”.

Argina Technics bestaat 35 jaar en is er de afgelopen jaren in geslaagd een aanzienlijk marktaandeel te veroveren in de Benelux. Belangrijke succesfactoren daarbij zijn het gespecialiseerde karakter van het bedrijf, een eigen R&D-team en zeer korte en directe communicatielijnen met de klanten. Enkele bekende referenties van Argina Technics zijn de Ghelamco-Arena (Gent), Hotel La Réserve (Knokke), Vaartkom Waterview (Leuven), Parktoren (Antwerpen), Europese School (Laken), Vlerick Management School (Gent), Tour en Taxis (Brussel), DP World/Antwerp Gateway (Antwerpen), het Jubelparkmuseum (Brussel) of de Evenementenhal Paleis 12 Expo (Brussel).

De acquisitie van Argina Technics versterkt de divisie brandveiligheid van Brakel en past perfect binnen de strategie om – naast het uitgroeien tot een one-stop-shop met high-end producten/systemen – verder te internationaliseren en te groeien op het vlak van onderhoud & diensten.

Gecombineerd tekenen Brakel en Argina Technics voor een omzet van 70 miljoen euro en ruim 350 medewerkers.

Argina Technics is een uniek bedrijf dat zich onderscheidt door een sterke bedrijfscultuur en kwaliteitsproducten die perfect aansluiten bij onze visie ‘Licht en Lucht voor Veiligheid en Comfort’. Met Argina Technics verbreden we onze scope in brandveiligheid, vooral inzake branddetectie en service en onderhoud in de Benelux,” aldus Ton van Gerwen, CEO Brakel.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.