Nieuws Oost-Vlaanderen Artenys realiseert hoogtechnologisch woonconcept in Merelbeke

Artenys realiseert hoogtechnologisch woonconcept in Merelbeke

Artenys realiseert hoogtechnologisch woonconcept in Merelbeke

MERELBEKE – De Gentse projectontwikkelaar Artenys focust op de ontwikkeling van Woonparken in de randstedelijke gebieden. De bewoners en hun woonkwaliteit staan daarbij altijd centraal zowel in de studie als in de uitvoering ervan. Een mooi voorbeeld daarvan is woonpark Bergbos dat volop in ontwikkeling is in Merelbeke.

Paul Van Audenhove van Artenys vertelt: “In het woonpark Bergbos hebben we gekozen voor verschillende woontypes, het betreft een mix van riante urbanvilla appartementen, startersappartementen, woningen, etc. Daarnaast zetten we ook een ontzorgingsconcept in de markt met een specifieke invulling onder de noemer ‘Plenus Vitae’.”

Conciërge 2.0

Plenus Vitae, oftewel ‘full of life’ is een bewust gekozen concept waarbij er gebruik zal gemaakt worden van een permanent aanwezige parkmanager of concierge ter plaatse en dit aangevuld met toegankelijke en moderne technologie. Alle appartementen zijn ook levensloopbestendig ingericht om naast diensten eveneens gepaste zorg aan te bieden waar nodig.

Slimme appartementen

Artenys ging voor de technologische aspecten van dit unieke verhaal op zoek naar een innovatieve partner. Het Oost-Vlaamse bedrijf IPBuilding realiseert samen met integrator Nextel meerdere smart buildings op de site met daarin slimme appartementen die technologisch kunnen meegroeien met de noden en behoeften van de individuele bewoners.

Bewoners in de slimme appartementen beschikken over een centrale touchscreen van waarop alle technieken in de woning kunnen bediend worden. Denk maar aan verlichting, verwarming, zonwering,… Daarnaast beschikken ze over een innovatief noodoproepsysteem dat werkt in het hele gebouw, waar ze zich ook bevinden.Toegang tot de site en de individuele appartementen hoeft ook niet meer met een klassieke sleutel. Bewoners beschikken er over een badge, makkelijk in gebruik en uitermate veilig.

Digitale Woonassistent

De dienstverlening door de aanwezige parkmanager wordt aangevuld met een digitaal dienstverleningspakket. Hiervoor maakt Artenys gebruik van de Digitale Woonassistent. De software van Digitale Woonassistent draait eveneens op de voorziene touchscreens in de appartementen. Artenys werkte met dit concept een volwaardig alternatief uit voor de klassieke assistentiewoning. Het innovatieve concept met vraag gestuurde zorg/diensten en een parkmanager laat toe om in te spelen op de reële noden van de bewoners aan een prijs die significant lager is (tot wel 60%) dan klassieke erkende assistentiewoningen.

IPBuilding

IPBuilding is een internationaal actief bedrijf uit Wetteren gespecialiseerd in de ontwikkeling van toepassingen voor Smart Care, Smart Building en Smart Homes. IPBuilding heeft meer dan 10 jaar ervaring in het onderzoek, de ontwikkeling en de productie van de hardware en bijbehorende software om woningen en gebouwen intelligent uit te rusten. Daarbij staan de gebruiksvriendelijkheid en de flexibiliteit voor de eindgebruiker centraal. IPBuilding plaatste al meer dan 1300 intelligente systemen voor zowel particuliere woningen en appartementen als voor assistentiewoningen, woonzorgcentra, kantoren en winkels.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.