Nieuws Oost-Vlaanderen Artexis Easyfairs neemt FACTS over

Artexis Easyfairs neemt FACTS over

Artexis Easyfairs neemt FACTS over

000000000factsEind december 2014 heeft Artexis Easyfairs, specialist in de organisatie van events en in het beheer van evenementenhallen, een akkoord bereikt met de firma Con-Fuse over de overname van FACTS, het grootste ‘Comics, Sci Fi en Anime’ festival in de Benelux dat jaarlijks plaatsvindt in Flanders Expo in Gent, dat ook wordt uitgebaat door Artexis Easyfairs.

Met de overname van FACTS boort Artexis Easyfairs een nieuw marktsegment aan waar het zich verder nationaal en internationaal wil in specialiseren, met name dat van de stripwereld, de science fiction, de fantasy en de animatiefilms. Ook figuren uit TV-series, films, video- en computergames vormen een belangrijk onderdeel  van de beleving op FACTS.

Dirk Van Roy, CEO van Artexis Easyfairs Benelux bevestigt: “Met FACTS diversifiëren wij opnieuw binnen onze portefeuille van events. Al enkele jaren zet FACTS een mooie groei neer  in een voor ons nieuw segment. Als marktleider in het organiseren van ultimate meeting & market places is het onze betrachting om de beleving van deze hechte community nog meer te verhogen”.

FACTS werd in oktober 2014 al voor de vierentwintigste keer georganiseerd en is in die periode uitgegroeid tot een uiterst succesvol evenement met 250 exposanten en maar liefst 40.000 bezoekers, verspreid over twee dagen. Het is daarmee niet alleen het oudste, maar ook het grootste Comics, Sci Fi en Anime festival in de Benelux.

Koen De Baets en Emmanuel Van Melkebeke, die als organisatoren mee aan de wieg stonden van FACTS, getuigen: “De samenwerking met Artexis Easyfairs biedt nieuwe perspectieven aan om FACTS voort te doen groeien als entertainmentevent met meer exclusieve activiteiten, nog beroemdere namen uit de wereld van comics, film en televisie en een nog bredere waaier aan content. De toekomstige edities van FACTS in binnen- én buitenland beloven de fans nog meer te bekoren!”

Samen met hun medewerkers blijven Koen en Emmanuel trouwens nog zeker gedurende de 3 volgende edities hun expertise ter beschikking stellen van dit festival en zij zullen daarvoor gedurende die periode nauw samenwerken met Artexis Easyfairs Benelux. De samenwerking zal concreet boven de doopvont gehouden worden met de volgende editie van FACTS. Deze vijfentwintigste editie vindt plaats op  26 en 27 september 2015 in Flanders Expo in Gent.

Met deze nieuwe overname gaat Artexis Easyfairs voort op haar elan in het kader van haar groeistrategie “Visit the Future”. Artexis Easyfairs Benelux heeft namelijk al een strategische positie in onder meer de bouwsector, de horeca, de gezondheidssector, de verpakkingssector en de transportsector.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.