Nieuws Oost-Vlaanderen Aspiravi levert in Zele groene stroom voor ruim 4.000 gezinnen

Aspiravi levert in Zele groene stroom voor ruim 4.000 gezinnen

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-10-10 07:54:36Z | |

Aspiravi levert in Zele groene stroom voor ruim 4.000 gezinnen

ZELE – Deze week is energiebedrijf Aspiravi begonnen met de levering van de grote onderdelen voor 3 nieuwe windturbines nabij de industriezone van Zele. Dat gebeurde met hulp van uitzonderlijke transporten. Een en ander zal gemonteerd worden op de betonnen masten van de turbines, die de voorbije weken reeds opgebouwd werden. Omwonenden kunnen mee investeren in en genieten van de opbrengsten van windenergie via de aankoop van aandelen van de coöperatieve vennootschap Aspiravi Samen. Alle inwoners van Zele ontvangen nog een flyer met informatie om mee te participeren.

Het nieuwe windpark zal groene stroom produceren voor 4.000 gezinnen en een CO2-uitstoot van 6.398 ton per jaar vermijden. Aspiravi beoogt naar eigen zeggen een opnieuw een belangrijke bijdrage te leveren aan de vele klimaatdoelstellingen. Indien alles volgens planning verloopt is de indienstname van het windpark voorzien voor eind 2018. De turbines van het type Enercon E82 zullen groene stroom produceren equivalent aan het gemiddeld jaarlijks verbruik van 4.000 gezinnen. Bovendien vermijden de windturbines een CO2-uitstoot van 6.398 ton per jaar. Dat is gelijk aan de jaarlijkse CO2-uitstoot van 2.722 wagens.
Via deelbewijzen van de coöperatieve vennootschap Aspiravi Samen cvba kunnen omwonenden mee investeren in de windenergieprojecten van Aspiravi nv en zo ook mee genieten van de opbrengsten van windenergie. Aspiravi Samen cvba zal de bewoners actief informeren over de mogelijkheid om mee te investeren. Dat gebeurt de komende dagen met een flyer in de bus.

In 2018 bouwt Aspiravi 18 nieuwe windturbines op 7 verschillende locaties in België en 42 nieuwe windturbines in zee.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.