Nieuws Oost-Vlaanderen Assist at Home zoekt 25 extra poetshulpen

Assist at Home zoekt 25 extra poetshulpen

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95

Assist at Home zoekt 25 extra poetshulpen

LOKEREN/WICHELEN – Het aantal mensen dat via dienstencheques een poetshulp zoekt, neemt zienderogen toe. Terzelfder tijd verouderen huishoudhulpen en stagneert de instroom van nieuwe poetshulpen. De vraag is groot, maar poetsvrouwen of –mannen vinden, blijkt moeilijk. Ook bij Assist at Home kunnen ze de klantenaanvragen moeilijk bijbenen door dat schrijnend tekort. Vooral mensen tussen 28 en 45 jaar bieden zich minder aan. Het dienstenchequebedrijf wil deze doelgroep beter bedienen met jobs op maat, meer flexibiliteit, aandacht voor de persoonlijke situatie en on-the-job coachings. 

“Veel mensen willen het schoonmaken van hun huis uitbesteden en ook de vraag in onze erkende assistentiewoningen groeit.”, zegt Nathalie Van Rompu, directeur van Assist at Home, dat achttien dienstenchequekantoren heeft in Vlaanderen, waarvan 8 in onze provincie. “De vergrijzing vergroot bovendien de nood aan huishoudhulp bij zowel particulieren als in onze assistentiewoningen. Meer en meer mensen vragen niet alleen poetshulp maar ook hulp bij koken, boodschappen of andere werkjes. De vraag is groter dan het aanbod want het aantal poetshulpen stagneert, o.a. omdat de job fysiek zwaar is en een lagere sociale status heeft.”

Persoonlijke aanpak

Door het gebrek aan poetshulpen is een bikkelharde concurrentiestrijd uitgebroken tussen dienstenchequebedrijven die poetshulpen willen aanwerven. Bedrijfwagens en -fietsen, retentiepremies en bonussen worden ingezet.

“Niet elk bedrijf heeft de middelen om daarin mee te gaan”, zegt Nathalie Van Rompu. “Bij Assist at Home geloven we vooral in persoonlijke begeleiding van onze poetshulpen. We hebben een luisterend oor voor hun problemen en maken tijd om hen persoonlijk te coachen ook. Daarvoor hebben we jobcoaches. Zij leren de hulpen enerzijds goed poetsen maar zetten anderzijds ook in op communiceren met klanten, leren plannen en opkomen voor zichzelf. Voor oudere werknemers zoeken we bovendien aangepaste en lichtere werkposten.”

Opleiding en flexibiliteit

Assist at Home organiseert ook opleidingen voor werknemers. Bijvoorbeeld om goed te kunnen omgaan met mensen met dementie. Het werk blijft bovendien niet beperkt tot poetsen. Huishoudhulpen mogen ook strijken, een maaltijd bereiden, boodschappen doen, iemand gezelschap houden of naar de dokter begeleiden. Het grote voordeel bij Assist at Home is dat je zelf bepaalt wanneer je werkt en hoeveel uren. Een job als poetshulp is dus perfect te combineren met een gezin, hobby’s of bijberoep.

25 vacatures

Assist at Home is op dit ogenblik op zoek naar minstens 25 medewerkers om zowel bij particulieren als in assistentiewoningen onder beheer van Assist aan de slag te gaan. Onder ander voor het kantoor in Lokeren en Wichelen zijn er elk 10 vacatures.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.