Nieuws Oost-Vlaanderen Astrid en Lara openen nieuw sportcentrum in Buggenhout

Astrid en Lara openen nieuw sportcentrum in Buggenhout

Lara Moucheron, Astrid Verhoeven en Charlotte Neesen. Foto svov

Astrid en Lara openen nieuw sportcentrum in Buggenhout

BUGGENHOUT – In de Kerkstraat in Buggenhout is er sinds kort Project.Mensch, een sportcentrum waar sporters persoonlijk begeleid worden door Astrid Verhoeven (27) en Lara Moucheron (31). En wie geblesseerd is, kan bij kinesist Charlotte Neesen (26) terecht.

Project.Mensch in de Kerkstraat in Buggenhout is nieuw. Zaakvoersters Astrid en Lara bieden sportkinesitherapie, personal training, small group sessies, voedingsbegeleiding, lactaattesting, mental coaching en open fitness aan.

“We willen een vertrouwelijke omgeving worden waar mensen zich kunnen ontplooien tot de beste versie van zichzelf”, zegt Astrid Verhoeven. “Met als prachtparel het Buggenhoutbos, dat we mee willen betrekken in het sportieve. Wie bij ons komt trainen heeft zicht op het bos, maar onze looptrainingen kunnen er ook doorgaan.”

Lara heeft een basketverleden en is preventie-adviseur en ergonome, Astrid liep afgelopen zomer het Europees Kampioenschap op de marathon. “In de toekomst ga ik me toeleggen op deze afstand, waar ik me wil plaatsen voor de Olympische Spelen van Parijs”, zegt Astrid. Tussen het lopen door maakt ze tijd voor andere sporters.

Topsporters

Net als Lara. “We zijn er voor iedereen, maar hebben nu al enkele topsporters die bij ons een eigen programma afwerken. De ploegsporters komen extra, bovenop de teamtrainingen”, volgens Lara. “Zo hebben we nu al basketters, wielrenners en een volleybalster die we helpen. Bij wie langskomt doen we eerst een lichaamsscan en luisteren we naar de doelen die de persoon stelt om dan een programma op maat voor te stellen.”

Zij die geblesseerd geraken, kunnen langsgaan bij Charlotte Neesen. Haar praktijk is opgenomen in Project.Mensch. “Ik ben kine bij de vrouwenploeg van Anderlecht die in eerste klasse speelt”, zegt ze. “Als voormalig Belgisch kampioen trampolinespringen en cheerleaden en later als coach van gymnasten die zowel nationaal als internationaal sterk presteren, is het evident dat sport centraal staat in mijn leven. Ik geloof er dan ook sterk in dat ik deze passie voor sport kan omzetten naar de drive om op zoek te gaan naar de perfecte revalidatiestrategie voor een specifieke atleet maar ook voor gemotiveerde niet-atleten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.