Nieuws Oost-Vlaanderen ASZ breidt campus Aalst uit

ASZ breidt campus Aalst uit

ASZ breidt campus Aalst uit

AALST – Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) heeft de voorbereidende werken voor het nieuwe S-gebouw gestart. Het gaat om een uitbreiding van het ziekenhuisgebouw op campus Aalst. De vernieuwingsoperatie was nodig omwille van de verouderde infrastructuur van de labo’s klinische biologie.

In het nieuwe S-gebouw zal dan ook het labo klinische biologie van het ASZ zich huisvesten. “Ook de mogelijkheid tot uitbreiding wordt daarbij voorzien, als er tenminste een akkoord wordt gesloten binnen het ziekenhuisnetwerk. Verder wordt nog bekeken welke andere diensten, zoals administratie, IT of vergaderruimtes, hun intrek in het gebouw kunnen nemen”, aldus Dorien Buyst, communicatieverantwoordelijke van ASZ.

Herfst 2019

Het S-gebouw zal uit twee ondergrondse en vijf bovengrondse verdiepingen bestaan en komt naast de spoedafdeling van het huidige ziekenhuiscomplex te liggen. De eerstvolgende stap is het plaatsen van een grote betonnen wand die de stabiliteit van het huidige ziekenhuis en de parking zal verzekeren. Het streefdoel is om in de herfst van 2019 intrek te nemen in het nieuwe gebouw.

Vzw MSSZ is de bouwheer van het project en zal de totale kostprijs van 22 miljoen euro van het gebouw ook bekostigen. “Er wordt daarbij geen gebruik gemaakt van subsidies. De patiënten zullen echter niets voelen op hun ziekenhuisfactuur”, klinkt het.

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis is een autonome verzorgingsinstelling en heeft naast de campus in Aalst ook nog vestigingen in Geraardsbergen en Wetteren. In totaal werken er 1.800 medewerkers waarvan 240 geneesheren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.