Nieuws Oost-Vlaanderen Ayuryoga Wellnesshotel opent de deuren

Ayuryoga Wellnesshotel opent de deuren

Ayuryoga Wellnesshotel opent de deuren

WORTEGEM-PETEGEM – In 2007 gingen Aurélie Batteauw (37) en haar partner Antonie Boddou (34) van start met het geven van massages en reinigingskuren volgens de Indische traditionele geneeskunde Ayurveda in Wortegem-Petegem. Deze activiteiten breiden ze nu uit met de opening van een gloednieuw Ayurveda wellnesshotel, vegetarisch restaurant en eventlocatie. “Ons viersterrenhotel is open, maar we merken dat de mensen toch liever komen zodra ze opnieuw van de totaalbeleving kunnen genieten. We hopen dus dat we zo snel mogelijk ook het restaurant en de wellness terug mogen openen.”

Ayuryoga is gevestigd in een authentiek gerestaureerd Frans klooster gelegen in het hartje van de Vlaamse Ardennen en van de Ronde Van Vlaanderen. Na een leegstand van bijna 20 jaar werden kosten noch moeite gespaard om dit authentiek Frans klooster, dat ooit nog dienst deed als weeshuis, te verbouwen in haar oorspronkelijke staat en uitstraling. Hoge muren, glasramen, gerestaureerde trappen en wanden spreken tot de verbeelding. Het viersterrenhotel werd ingericht volgens de 5 seizoenen: herfst, winter, lente, zomer en regen. Elke kamer heeft een specifieke seizoensgebonden kleur en werd uitgewerkt met een terre du sud techniek. Dat is een natuurlijke cementtechniek die de gezelligheid en het aardse accentueert.

Een team van opgeleide specialisten zorgt er voor een onvergetelijke ervaring. Men kan er terecht voor diverse ayurvedische massages, lichaamsbehandelingen of yogasessies. Nadien kan men zich lekker ontspannen in de spa & sauna of zich laten verleiden door gezonde dranken en lekkere vegetarische gerechtjes.

Indische geneeskunde

Aurélie Batteauw ontwikkelde haar passie voor de Ayurveda vanuit haar studies Oosterse talen en culturen. “Ik had een grote interesse in de Indische geneeskunde en volgde een opleiding tot therapeut en osteopaat, alsook verschillende opleidingen in India voor het onder de knie krijgen van de reinigingskuren. Zo kan ik mensen nu op verschillende vlakken helpen.” Haar man Antonie Boddou staat achter het fornuis in het restaurant waar hij gastronomische vegetarische gerechtjes op de borden tovert. “Een vegetarisch menu is vandaag de dag een uitstekende aanvulling op onze hedendaagse eetgewoonten. Onze gerechten zijn stuk voor stuk uniek en zijn bovendien een lust voor het oog en de smaakpapillen.”

Totaalbeleving

Op 30 september opende het vernieuwde Ayuryoga zijn deuren. “Een grote opening konden we helaas niet doen, maar we hopen dit in het voorjaar alsnog te kunnen organiseren”, zegt Aurélie. “Op dit moment kunnen we gasten ontvangen in het hotel, maar we merken dat dit zeer miniem is omdat men verplicht is op de kamers te eten. Gasten komen bij ons net omdat ze er een behandeling en gebruik van de wellness bij kunnen nemen.”

De wellness bestaat uit een hamam, een sauna, een belevingsdouche en een hydromassagebad. Overdag is de wellness steeds beschikbaar voor hotelgasten en ook wie een massage of andere behandeling boekt, kan daarna gebruik maken van de faciliteiten. Ten slotte is het mogelijk de wellness privé af te huren. “We willen ons niet profileren als een grote openbare wellness waar iedereen los enkel naar de sauna kan komen. Het is eerder een extraatje voor de hotelgasten en klanten”, verduidelijkt Aurélie. “Het restaurant is daarentegen wel open voor iedereen. We hebben zowel een vast gastronomisch menu als specifieke kurende menu’s voor mensen die komen detoxen.”

Eventruimte

De eventruimte ten slotte kan worden afgehuurd voor recepties, babyborrels, communies, winetastings, yogalessen, workshops,… Zo zal de bekende choreografe Isabelle Beernaert er deze zomer enkele workshops organiseren. “Samen met de klant werken we een formule op maat uit waarbij bijvoorbeeld drank en eten inbegrepen zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio