Nieuws Oost-Vlaanderen Bakkerij Aernoudt krijgt investeringssteun uit onverwachte hoek

Bakkerij Aernoudt krijgt investeringssteun uit onverwachte hoek

Bakkerij Aernoudt krijgt investeringssteun uit onverwachte hoek

De wel bekende Gentse bakkerij Aernoudt (10 miljoen euro omzet, 70 werknemers) is ambities en wil de komende jaren drie nieuwe bakkerijen per jaar openen. Omdat koken geld kost, wordt ook uitgekeken naar privé investeerders die het ambitieuze plan wil helpen dragen. Alvast voetballer Nicolas Lombaerts, die na een lange loopbaan in Sint-Petersburg nu bij KV Oostende speelt, werd via de holdingmaatschappij Vectis, waarin hij investeert, bereid gevonden om met risicokapitaal geld over de brug te komen.

Op vandaag telt bakkerij Aernoudt al circa twintig bijhuizen in de Gentse regio. In dezelfde streek zouden er nog enkele blinde vlekken zijn. De investeringsvennootschap Vectis wil het businessplan voluit steunen. Bij Vectis is voetballer Nicolas Lombaerts één van de co-aandeelhouders. Vectis heeft een portefeuille van alles bijeen 70 miljoen euro, maar preciseert niet hoeveel het zelf wil pompen in de ambities van Aernoudt. Nicolas Lombaerts is één van de circa honderd private aandeelhouders. Onder hen ook mediafiguur Wouter Vandenhaute (Woestijnvis, De Vijver). De meerderheid binnen Vectis is afkomstig van zogenaamde institutionele beleggers, zoals onder meer de GIMV.

Vectis staat er voor bekend dat het, naast financiële ondersteuning, ook management advies verleent aan de kmo-wereld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.