Bakkerij Aernoudt is een begrip in Oost-Vlaanderen. Maar het had evengoed Bakkerij De Corte kunnen zijn. Voor Luc De Corte begon het avontuur in 1993, toen hij de bakkerij van de familie Aernoudt in de buurt van het Gentse universitair ziekenhuis overnam. Goed 30 jaar later is de bakkerij een begrip in Oost- en West-Vlaanderen. De hele groep telt intussen al meer dan 200 voltijdse medewerkers naast heel wat studenten en flexi-jobbers.
“Onze bakkers en patissiers werken centraal in onze bakkerijen in Gentbrugge en Ruddervoorde”, vertelt regiomanager Steven Huyghe. “Van daaruit worden alle vestigingen bevoorraad zodat ze elke ochtend om 6 uur een volledig aanbod in de winkel hebben.” In het Waasland was Aernoudt nog niet vertegenwoordigd.
Ideale ligging
“Daar komt nu dus verandering. We vonden een schitterende locatie op de drukste invalsweg naar Lokeren, vlakbij alle industriezones en met ruimte voor een ruime parking en een tearoom. Het is niet alleen de eerste vestiging in het Waasland, het is ook de eerste vestiging in Oost-Vlaanderen waar we onze nieuwe huisstijl lanceren. “
De zaak in Lokeren is de 46ste vestiging van Aernoudt. In het pand was tot voor enkele maanden een filiaal van gereedschappenfabrikant Hilti gevestigd. De voorbije twee maand toverde Aernoudt het pand om tot een gezellige en ruime winkel met tearoom.

Ruim team medewerkers
De zaak in Lokeren wordt geleid door Sabine Vermeir (53). “Ik werk al 2 jaar voor Aernoudt en was tot nu verantwoordelijk voor de winkel in Destelbergen. In Lokeren krijg ik de kans om wat dichter bij huis te werken en de zaak van nul op te bouwen. De zoektocht naar een team medewerkers verliep heel goed. In totaal zullen hier straks 6 voltijdse medewerkers aan de slag gaan samen met 10 flexijobbers en 3 studenten. Daardoor kunnen we 7 dagen op 7 elke dag vanaf 6 uur ’s ochtends open zijn”, vertelt Sabine.
Naast het klassieke aanbod aan broden en patisserie biedt Aernoudt in Lokeren ook verse broodjes aan en is er een leveringsdienst voor de vele bedrijven in de buurt. De deuren van de nieuwe zaak openen op vrijdag 25 april om 6 uur ’s ochtends. “Tijdens het openingsweekend op 25, 26 en 27 april 2025 trakteren we onze klanten op 15% korting op het volledige assortiment van brood en banket. Daarnaast verwennen we bezoekers met een glaasje bubbels, heerlijke hapjes en een shopping bag”, besluite Sabine.