Nieuws Oost-Vlaanderen Bakkerij Délice verhuist naar centrum Petegem en breidt uit met tearoom

Bakkerij Délice verhuist naar centrum Petegem en breidt uit met tearoom

Anja en Fabien heropenen bakkerij Délice in een extra ruim pand, met tearoom. Foto dkr

Bakkerij Délice verhuist naar centrum Petegem en breidt uit met tearoom

PETEGEM – Er worden opnieuw warme broodjes gebakken in centrum Petegem. Anja Vanryckeghem (51) verhuist haar bakkerszaak Délice naar het voormalig pand van bakkerij ’t Hoekske (Centrumstraat 99), én breidt uit met een aanpalende tearoom. Die zal ze runnen met haar man Fabien Vantomme (53).

Het nieuwe Délice opent op 25 november de deuren. Tanja en Fabien werken rond de klok om alles in gereedheid te brengen voor de grote verhuis. “Zondag is Délice in de Kortrijkstraat nog een laatste keer open geweest”, zegt Anja. “Ook hier zullen we zes dagen per week open zijn, telkens vanaf 6.30 uur, met sluitingsdag op dinsdag.”

Het koppel zal er meer aanbieden dan enkel brood en patisserie. “Mensen kunnen hier ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds terecht voor een eenvoudige maaltijd of een snack. Denk aan een belegd broodje, een croque, spaghetti of artisanale garnaal- en kaaskroketten.”

De aanpalende tearoom heeft ruimte voor veertig plaatsen binnen en een terras voor nog eens dertig gasten.

“We hebben twee maanden flink doorgewerkt om het hier te verbouwen”, zegt Anja. “Ik heb vroeger nog in een tearoom gewerkt en ben heel blij om eindelijk mijn droom waar te maken. En er zijn nog voordelen. Zo hebben we hier meer dan genoeg parkeergelegenheid. Er komt bij zo’n verhuis heel wat stress kijken, maar nu de grote opening eraan komt, kijk ik er heel erg naar uit.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.