De bakkersfamilie Shatri. Foto: if De bakkersfamilie Shatri. Foto: if

Bakkersfamilie Shatri neemt bakkerij Van Vooren over: “De naam en het assortiment blijven, maar er komen ook worstenbroodjes bij”

Wie de deur van bakkerij Van Vooren in de Dorpsstraat vanaf woensdag 4 oktober opent, maakt er kennis met Jetlum Shatri, zijn vrouw Agnesa en papa Selim. De Kosovaarse bakkersfamilie is al meer dan dertig jaar actief in Antwerpen en gaat voortaan in Sint-Laureins aan de slag.

Ruim dertig jaar gelden is Selim Shatri Kosovo ontvlucht. “We zijn vertrokken door de oorlog die er toen woedde”, vertelt papa Selim. “Ik was er bakker, net als mijn vader, grootvader en de hele familie. De oorlog maakte alles kapot en daarom gingen we op zoek naar een nieuwe toekomst”.

Samen met zijn vrouw en kinderen kwam Selim via Brussel in Antwerpen terecht. En ze gingen verder in waar ze goed in waren: bakken. “Ook hier in België is iedereen van mijn familie bakker geworden. Al mijn kinderen vonden een plekje in Antwerpen. Na dertig jaar gingen mijn zoon Jetlum en ikzelf echter op zoek naar een nieuwe bakkerij.”

Lieve mensen

De Kosovaarse familie kwam in het landelijke Sint-Laureins terecht, waar de zaak van bakker Steven in de Dorpsstraat over te nemen was. “We draaien al een paar weken mee en het is hier best wel leuk in Sint-Laureins”, vertelt papa Selim, terwijl de rest van de familie aan de broodnodige slaap bezig is om woensdag de start niet te missen.

“De mensen hebben ons heel goed ontvangen”, zegt Selim. “Soms is er wel eens iemand die iets meer te weten wil komen over ons verleden. We geven daar dan graag een woordje uitleg over. Het zijn hier heel lieve mensen.”

Worstenbroodjes en appelbollen

De Shatri’s gaan, na een korte inloopperiode, voortaan zelfstandig de winkel runnen. “De naam van de bakkerij en het assortiment blijven voorlopig hetzelfde”, blikt de nagelnieuwe Sentse bakker vooruit. “Voor een stuk heeft dat te maken met de leveranciers. Hier worden andere grondstoffen geleverd dan in Antwerpen. Toch willen we op termijn een aantal nieuwe dingen in onze rekken leggen. Zo komen er beslist worstenbroodjes en appelbollen bij, dat zijn echte lekkernijen.”

En Antwerpse handjes? Wordt dat iets voor Sint-Laureins? “Absoluut”, weet de man. “Maar voorlopig stuiten we daar op een probleempje. Ik heb de juiste vormpjes niet om ze te maken. In Antwerpen produceerden we de handjes met een machine. Voor die lekkernij moeten we nog even geduld hebben.”

De bakkersfamilie opent de deuren ’s ochtends om 6 uur. Op zon- en feestdagen kan je er tot 15 uur terecht. Op maandag en dinsdag is de bakkerij gesloten.

Lees ook

Meest gelezen in Oost-Vlaanderen

 • BV
  01/12/2023
  Agv Technics
  Eeklo
 • BV
  01/12/2023
  Bold Consult
  Sint
 • BV
  01/12/2023
  Parmentier Consulting
  Mariakerke(gent)

Meer over Voeding