© ivan elegeert © ivan elegeert

Bar Loko tot eind augustus elke dag open: “We gaan er een mooie zomer van maken”

Van zaterdag 10 juni tot en met 25 augustus is de parking van de Radar-Eventhall opnieuw omgetoverd tot één groot zomerterras. De Loko Zomerbar op de Gentse Steenweg 144 in Lokeren is al aan zijn derde jaargang toe.

“We gaan door op het concept van de voorbije jaren”, vertelt initiatiefnemer Tijs Vandenbroucke. “Je kan hier komen petanquen, gezelschapsspellen spelen, kleurrijk kleuren, ambitieus dartsen, competitief kubben, slim dammen of gewoon in de zon kan zitten. Onze sportieve buren van Radar Padel Club ontvangen je ook graag voor een padelinitiatie.”

Nieuw dit jaar zijn de Latin Vibes op donderdagavond en de daaraan gekoppelde salsa-demo’s en lessen. “Daarvoor hebben we zelfs speciaal een dansvloer aangelegd.” (Lees verder onder de foto)

© if
© if

Cocktailmachine

Het horecagedeelte werd vernieuwd en er werd zelfs een ‘cocktailmachine’ in gebruik genomen. “Daardoor kunnen we veel sneller cocktails bereiden terwijl alle fruit dat we gebruiken wel dagvers is. Dagelijks een variatie in muziek en in het weekend steeds optredens of animatie voor groot en klein, soms met zelfs een afterparty binnen in Radar. Zo organisereren we op 30 juni al de eerste Nacht van de Leerkracht, waarvoor we nu al meer dan honderd inschrijvingen hebben.”

Naast de populaire zomerbar is ook de Radar Padel Club een succes. “We tellen nu al meer dan driehonderd leden en daar komen er elke dag nog bij. Eind augustus gaat ook onze padelbar open. Tot dan zijn de padellers uiteraard ook welkom in onze zomerbar.” (Lees verder onder de foto)

© if
© if

Voorzichtig investeren

Radar lijkt de coronacrisis, die het nachtleven zwaar trof, dus te hebben overleefd. “Het was nipt, maar het is gelukt. We kunnen weer voorzichtig investeren in de zaak. Zo kreeg de voorzijde van het gebouw al een opsmuk en willen we vanaf september ook de grote parking achter de zaak onder handen nemen. Maar eerst willen we er vooral een heel mooie zomer van maken”, klinkt het bij Tijs en zomerbarverantwoordelijke Wendy.