Nieuws Oost-Vlaanderen Barry Callebaut neemt Europe Chocolate Company over

Barry Callebaut neemt Europe Chocolate Company over

Bert Olieslagers (Barry Callebaut),Eric Van Tichelen (ECC), Con Luijckx (ECC), Richard Nelemans (ECC), Wim Debedts (Barry Callebaut).

Barry Callebaut neemt Europe Chocolate Company over

WIEZE – De Barry Callebaut Group, ‘s werelds grootste producent van kwaliteitschocolade en cacaoproducten met productievestiging in het Oost-Vlaamse Wieze, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Europe Chocolate Company (ECC), een private b2b-producent van chocoladespecialiteiten en -decoraties uit België.

Door deze strategische overname kan de groep naar eigen zeggen nog meer inzetten op waardecreatie met gespecialiseerde chocoladeproducten, en beter inspelen op de groeiende vraag van voedingsproducenten naar uiterst specifieke chocoladespecialiteiten en -decoraties. De integratie van ECC geeft Barry Callebaut de mogelijkheid om de productiecapaciteit van gespecialiseerde gemouleerde chocolade uit te breiden, en tailormade oplossingen aan te bieden dankzij ECC’s geavanceerde eigen ontwikkelde technologie.

ECC vervaardigt ingrediënten voor gespecialiseerde chocoladeproducten sinds 1993. Vandaag maakt ECC een ruim assortiment industriële gespecialiseerde chocoladeproducten en -decoraties in verschillende smaken en kleuren (staafjes, krullen, stukjes, blaadjes, schilfers …). Door zijn uiterst flexibele productieproces kan ECC tal van klanten, zoals koekjesfabrikanten, bakkerijen, zuivelbedrijven, ijsproducenten, zoetwarenfabrikanten en cateringbedrijven, bevoorraden. Het bedrijf heeft een chocoladefabriek en een magazijn in Malle, vlakbij Antwerpen. Het familiebedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van 42 miljoen euro en stelt een 80-tal mensen te werk.

Marktpositie verstevigen

Wim Debedts, Vice President Food Manufacturers West-Europa bij Barry Callebaut: “We hebben al jaren een goede relatie met ECC en geloven sterk in de groeimogelijkheden op het gebied van specifieke, industriële ingrediënten voor gespecialiseerde chocoladeproducten. De overname zal ons helpen onze marktpositie verder te verstevigen dankzij ECC’s unieke knowhow en het uiterst flexibele productieproces in zijn Belgische vestiging.”

 

Eric Van Tichelen, Managing Director van ECC, voegt daaraan toe: “Ik ben heel trots op wat we hebben opgebouwd. Bijna dertig jaar geleden zijn we van nul begonnen met het maken van gespecialiseerde chocoladeproducten. Door de Barry Callebaut Group te vervoegen kan ECC sneller groeien. Dankzij het omvangrijke verkoopnetwerk zullen we nieuwe klanten en nieuwe markten bereiken en zo onze unieke waardepropositie nog beter beklemtonen.”

Grootste ter wereld

Barry Callebaut heeft in Wieze de grootste chocoladefabriek ter wereld staan. Een tweede fabriek staat in Halle. In Wieze en Halle samen wordt een kwart van de wereldproductie aan chocolade van de groep gemaakt. De Zwitsers openen dit najaar in Lokeren nog een gloednieuw distributiecentrum. In Kortrijk is er een kleinere site voor chocoladedecoratie. Daar komt nu dus Malle bij.

Het management van Europe Chocolate Company blijft dezelfde. Ook het personeel wordt overgenomen. Barry Callebaut stelt in ons land 1.800 mensen te werk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.