Nieuws Oost-Vlaanderen Barry Callebaut versterkt positie in Verenigde Staten

Barry Callebaut versterkt positie in Verenigde Staten

Barry Callebaut versterkt positie in Verenigde Staten

Barry Callebaut, dat haar grootste chocoladefabriek in Wieze heeft, neemt de afdeling ingrediënten over van Gertrude Hawk Chocolates. Samen met de onlangs aangekondigde overname van D’Orsogna Dolciaria in Europa, onderstreept deze overname Barry Callebaut’s strategische inspanningen om te groeien in de Specialties & Decorations business, ook in Noord-Amerika.

“We blijven onze strategie van slimme groei consequent uitvoeren”, licht Antoine de Saint-Affrique, ceo van Barry Callebaut, toe. “Gertrude Hawk Ingredients voegt nieuwe mogelijkheden, technologieën en ervaren medewerkers toe die we graag in de Barry Callebaut-familie verwelkomen. Met de overname kunnen we onze productportefeuille uitbreiden naar nieuwe markten en een nog groter assortiment aan producten en diensten dan voorheen bieden.”

Sterke speler

De overgenomen afdeling van Gertrude Hawk Chocolates zou één van de belangrijkste leveranciers van ingrediënten op de bakkerij- en patisseriemarkt zijn. Zo draait Gertrude Hawk Ingredients een omzet van 70 miljoen euro en verkoopt het een jaarvolume van 13.000 ton. In totaal stelt het 370 mensen tewerk. “We hadden de gelegenheid om een wereldberoemde, state-of-the-artchocoladefabrikant naar het Scranton-gebied te brengen. Hoe vaak gebeurt dat?”, zegt een tevreden Dave Hawk, voorzitter van Gertrude Hawk Chocolates.

In oktober is er pas zekerheid over de voltooiing van de overname na goedkeuring van de bevoegde autoriteiten. Financiële cijfers zijn niet bekendgemaakt.

Barry Callebaut zag in 1996 het levenslicht uit de fusie van het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry. Wereldwijd stelt de groep, met hoofdzetel in het Zwitserse Zürich, zo’n 10.000 mensen tewerk en telt het meer dan vijftig productiefaciliteiten. De chocoladefabriek in Wieze is de grootste ter wereld. Ook in Halle is er een productiesite, in de voormalige Côte d’Or-fabriek. In de Verenigde Staten heeft het bedrijf acht vestigingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.