Nieuws Oost-Vlaanderen Bart Tommelein peter van SolarBoy

Bart Tommelein peter van SolarBoy

Bart Tommelein peter van SolarBoy

tommeleinsolarboy-261x300Vlaams minister van Energie Bart Tommelein heeft het peterschap aanvaard van SolarBoy, het ondertussen al bekende 3D-figuurtje dat een thermische zonnecollector heeft als hoed, een opslagvat als romp en als onderlijfje een douchekop waaruit warm water stroomt van zodra de hoed zonlicht opvangt.

SolarBoy heeft  een eigen Facebookpagina en fungeert als gids op de www.belsolar.be om er alle informatie over de werking van een zonneboiler te geven, om uit te leggen wat de mogelijkheden van zonneboiler installaties zijn en om aan te tonen waarom kiezen voor zonnewarmte vandaag belangrijker is dan ooit.

Sinds zijn aantreden heeft minister Tommelein duidelijk aangegeven dat hij volop de kaart van de hernieuwbare energie wil trekken. “Een betere peter kan SolarBoy zich dan ook niet wensen,” aldus de beroepsfederatie Belsolar. “Het is door de initiatieven van minister Tommelein duidelijk geworden dat een positieve communicatie over de verschillende hernieuwbare technologieën een zeer grote impact heeft op de perceptie hierover bij de eindgebruiker. Deze trend kunnen we hopelijk nog een lange tijd verder zetten. SolarBoy is er alleszins klaar voor.”

De sectorassociatie Belsolar werd in 1998 opgestart als associatie van leveranciers van systemen op zonne-energie. De leden van Belsolar zijn gespecialiseerd in systemen voor actieve thermische zonne-energie en zonneboilers. De leden zijn exclusief leveranciers die systemen of onderdelen voor thermische zonne-energie leveren of verdelen. Daarnaast zijn ook gespecialiseerde organisaties en studiebureaus lid (geassocieerde leden).

Sinds 2010 maakt Belsolar deel uit van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken van België, die al sinds 1973 actief is op de verwarmingsmarkt. Sinds de biomassacentrale in Gent definitief werd afgeschreven, promoot de Vlaamse Overheid weer volop de plaatsing van zonnepanelen. Veelal gaat het in de communicatie echter over  fotovoltaïsche panelen. Belsolar, de sectorassociatie van fabrikanten en verdelers van zonneboilers, wijst erop dat uit alle mogelijke studies en simulaties blijkt dat een zonneboiler, met thermische zonnecollectoren, een veel verstandigere én rendabelere keuze is.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.