Nieuws Oost-Vlaanderen Bart Van Malderen danst de samba in Brazilië

Bart Van Malderen danst de samba in Brazilië

Bart Van Malderen danst de samba in Brazilië

ZELE – Met twee overnames op rij, heeft Bart Van Malderen duidelijk zijn zinnen gezet op de Braziliaanse markt. Het gaat om een mega-deal, goed voor een tegenwaarde van 100 miljoen euro bijkomende omzet.

Drylock, het bedrijf van Van Malderen, heeft slag om slinger twee bedrijven (Capricho, Mardam) gekocht in de Braziliaanse miljoenenstad Sao Paulo. Er wordt geen overnamebedrag bekend gemaakt. Wel bekend is dat het om twee grote spelers gaat. Een en ander kadert in zijn ambitie om met Drylock de kaap van de 500 miljoen euro te ronden tegen 2020. Bart Van Malderen laat zijn in 2011 opgericht bedrijf alvast razendsnel groeien. Wereldwijd telt het al zeven productiesites voor luiers, inclusief dus de twee Braziliaanse veroveringen.

Merkwaardig aan de Braziliaanse deal is dat Van Malderen er in rechtstreekse concurrentie treedt met Ontex, zijn bedrijf dat hij in 2002 verkocht. De Braziliaanse markt heeft een gigantisch potentieel als het om luiers en aanverwante producten gaat en staat officieel bekend als de vierde grootste markt wereldwijd. Drylock verkoopt vooral onder private label en doet dat onder meer aan grote retailers. Bart Van Malderen zegt vooral verheugd te zijn dat de Braziliaanse bedrijven familiebedrijven zijn met wie hij goed hoopt samen te werken. 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.