Een bedrijfsfeest, bruiloft, verjaardagsfeest of andere bijeenkomst: vaak worden gasten ontvangen met een hapje en drankje aan tafel. De tapasplanken maakten enkele jaren geleden hun intrede, maar foodsharen wordt niet altijd door iedereen even hard geapprecieerd. Laatkomers hebben weinig keuze van de tapasplanken die grotendeels verorberd zijn en voor mensen met smetvrees is foodsharen al helemaal een nachtmerrie.

Cocktails
Justin Deschuyter (32) uit Zedelgem en Mathias Van Moerkerke (30) uit Deinze tonen met Bar’Uni hoe het anders kan. In de tapasbar op wielen die je kan huren worden à la minute tapasplanken samengesteld. Geen planken om met anderen te delen, want elke gast krijgt zijn of haar eigen plankje. “Bezoekers kunnen zelf een selectie maken uit een uitgebreid aanbod van zowel hartige als zoete tapas, telkens met twaalf keuzes beschikbaar”, zegt Justin. “Dit maatwerk zorgt niet alleen voor een culinaire verwennerij, maar fungeert ook als perfecte ijsbreker op bijeenkomsten.”
Bar’Uni voorziet naast de tapasplanken ook bijhorende cocktails. “Mathias en ik vroegen ons al langer af of er geen oplossing was om de frustraties van foodsharen tegen te gaan”, zegt Justin. “We zijn al jaren goeie vrienden en bundelen nu onze krachten samen: ik zit in de marketingsector en Mathias is thuis in de horecawereld.”