Nieuws Oost-Vlaanderen Batsleer: Sterk in buitengewoon onderhoud

Batsleer: Sterk in buitengewoon onderhoud

Batsleer: Sterk in buitengewoon onderhoud

DSC_2200-600x300Het Aalterse familiebedrijf Batsleer heeft met de restauratie van monumenten, kerken en geklasseerde woningen, en met onderhoudswerken aan bruggen, sluizen en tunnels een heel stevige reputatie opgebouwd. “Voor elk project”, zegt Koen Batsleer, “verdiepen we ons in de bouwgeschiedenis. Samen met de knowhow die we via de realisatie van honderden projecten hebben opgedaan, biedt ons dat een unieke kennis om eerder gemaakte fouten te vermijden en om toekomstgericht te renoveren, te bouwen en te verbouwen.”

Batsleer kan dan ook bogen op indrukwekkende referenties. Vanuit het hele land weet men het bedrijf te vinden. Momenteel werkt Batsleer bijvoorbeeld aan den de renovatie van een 500 meter lange tunnel in Geraardsbergen.

Koen Batsleer wijst erop dat de problemen aan de Brusselse tunnels, die de jongste tijd vaak het nieuws hebben gehaald, omdat ze mee aan de basis zouden liggen van de moeilijkheden waarin de lokale horecasector verkeert, mits goed onderhoud gemakkelijk hadden kunnen worden vermeden.

“Betonrot is een symptoom van de tijd, en dat heeft eigenlijk ook een logische oorzaak”, weet hij. “Tijdens de grote bouwwoede van midden vorige eeuw werd beton veelvuldig toegepast in allerlei bouwwerken, gaande van appartementen over zwembaden tot bruggen en tunnels. En uiteraard is beton een fantastisch materiaal, maar het is niet omdat het bijzonder sterk is, dat het niet moet worden onderhouden. Daarin verschilt het niet van het menselijke lichaam. Ook iemand met een “kathedraal” van een lichaam, moet dagelijks zijn of haar oefeningen doen om de vorm te blijven behouden.”

Batsleer gaat er echter prat op de oplossingen in huis te hebben om de schade aan beton te herstellen. “Er zijn verschillende schademechanismen die via insijpelen onderhuids, en dus ongemerkt, het beton langzaam aantasten”, geeft Koen Batsleer nog aan. “Wij beschikken over alle nodige instrumenten om een juiste diagnose te stellen rond de vraag of het eerder de alkaliteit of de wapening van het beton die is aangetast en om ook de juiste remedies toe te passen. Want dat kan alleen als je daarvoor de nodige kennis en ervaring hebt opgebouwd.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.