Nieuws Oost-Vlaanderen Bedrijf uit Dendermonde houdt Europese eer hoog op WK rugby

Bedrijf uit Dendermonde houdt Europese eer hoog op WK rugby

Bedrijf uit Dendermonde houdt Europese eer hoog op WK rugby

333333twickRugby mag dan niet dezelfde wereldwijde uitstraling hebben als voetbal, de jongste weken was er toch heel wat belangstelling voor de achtste editie van het wereldkampioenschap. Op zaterdag 31 oktober wordt in het magische Twickenhamstadion de finale gespeeld tussen de “all blacks” uit Niew-Zeeland en de Australische “wallabies”. Er was veel te doen over het feit dat de Europese landen, met daarbij kleppers als Frankrijk, Engeland, Schotland en Wales tijdens dit WK teleurstellend hebben gepresteerd en al in de kwartfinales werden uitgeschakeld. De Europese eer wordt dan maar hoog gehouden door een Oost-Vlaams bedrijf: Desso Sports uit Dendermonde.

Desso Sports Systems uit Dendermonde staat internationaal bekend als dé specialist in innovatieve sportvelden voor voetbal, rugby, hockey, tennis en multifunctionele toepassingen.  Inmiddels heeft het bedrijf  in heel de wereld meer dan 65 miljoen m² kunstgras en hybride grasvelden geïnstalleerd, zowel bij amateurclubs als bij topclubs.

Ook het gras in het Twickenhamstadion dankt zijn fraaie uitstraling aan de technologie van Desso: in 100% natuurlijk gras heeft Desso om de 2 centimeter op 18 centimeter diepte kunstvezels geïnjecteerd. “Dit betekent dat op de hele oppvervlakte van het veld zowat 20 miljoen kunstvezels het natuurlijke gras versterken”, zegt marketing- en communicatiemanager Inge De Busschere. “Het ingenieuze van het systeem ligt dus onder de oppervlakte want het natuurlijke gras groeit rond de vezels en zet het veld als het ware vast, zodat het weinig te lijden heeft onder tackles en scrums en eigenlijk heel de tijd in perfecte conditie blijft.”

Naast Twickenham kan Desso ook andere tot de verbeelding sprekende referenties voorleggen want ook in de stadions van onder meer Manchester United, Manchester City, Bayern Munchen, Liverpool en PSG  heeft het bedrijf met Desso GrassMaster voor een optimale grasmat gezorgd.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.