Nieuws Oost-Vlaanderen Bedrijven Poortakker Sint-Denijs-Westrem verenigen zich

Bedrijven Poortakker Sint-Denijs-Westrem verenigen zich

Bedrijven Poortakker Sint-Denijs-Westrem verenigen zich

EX1003Vorige week werd tijdens een oprichtingsvergadering – in aanwezigheid van een 50-tal bedrijven – de vzw Poortakker officieel boven het doopvont gehouden. Het bedrijventerrein Poortakker (Bijenstraat, Buchtenstraat, Poortakkerstraat, Twaalfapostelenstraat) is gelegen in de Gentse deelgemeente Sint-Denijs-Westrem. Er zijn een 70 tal bedrijven actief.

De ontwikkelingen op The Loop, die een internationale concentratie zou moeten worden van vrije tijd, retail, expo en werken,  hebben een grote impact op het bedrijventerrein Poortakker. Vooral rond de mobiliteit en de toegankelijkheid tot Poortakker heerst ongerustheid. Het stadsbestuur wil op termijn de toegang tot Poortakker via de N43/Bijenstraat en via de Buchtenstraat afsluiten. Hierdoor zou Poortakker enkel via de B402 en de lussen van The Loop bereikbaar zijn. De voorziene bewegwijzering naar Poortakker laat momenteel ook te wensen over. Alleen al naar de autokeuring S.B.A.T.dienen dagelijks vele honderden automobilisten hun weg te zoeken. Tenslotte zijn de faciliteiten voor zowel voetgangers als fietsers onvoldoende en ontbreekt het openbaar vervoer op Poortakker.

De nieuwe bedrijvenvereniging Poortakker vzw wil niet alleen de bedrijven een stem geven in relatie naar de overheid. De organisatie wil tevens werknemers uit de bedrijven met elkaar laten netwerken, groepsaankopen onderhandelen en informatie tussen de bedrijven delen. De vzw werd opgericht door de bedrijven Bemar, S.B.A.T., Transform en Dionysius en wordt ondersteund door Voka Oost-Vlaanderen. Poortakker vzw is bereikbaar via mail op sbat@sbat.be .

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.