Nieuws Oost-Vlaanderen Bedrijvencentrum Idola bouwt 8 kantoren bij in Lochristi

Bedrijvencentrum Idola bouwt 8 kantoren bij in Lochristi

Bedrijvencentrum Idola bouwt 8 kantoren bij in Lochristi

14064300_1764635247122951_7298635314624739397_nOndernemer Peter Van der Henst is de initiatiefnemer van het Idola Bedrijvencentrum in Lochristi, dat sinds de zomer van 2014 aan jonge, kleine kmo’s en startups de kans biedt om zich te vestigen in een leuke en dynamische omgeving.  Toffe kantoren worden met een volledig dienstenpakket aangeboden zodat ondernemers zich enkel op hun business moeten concentreren, maar ook daarbij kan Idola hen desgewenst ondersteuning bieden.

De naam van het bedrijf is dan ook niet toevallig gekozen want eigenlijk betekent die “op handen dragen”, en dat is wat Idola met zijn klanten wil doen. Peter Van der Henst exporteerde het concept ook naar Ieper, waar inmiddels vier ondernemers zijn neergestreken. De groei verloopt er wat trager dan verwacht. “Maar daar organiseren we binnenkort twee VOKA-events, zodat nogal wat ondernemers de site te zien zullen krijgen. Wellicht zal dat de interesse doen toenemen”, toont Van der Henst zich optimistisch.

“In Lochristi loopt het heel vlot. Daar zitten we al aan meer dan 20 klanten waardoor we acht extra kantoren hebben bijgebouwd. Die zijn nu net opgeleverd en dus klaar om nog meer jonge bedrijfjes te ontvangen. We doen ook al een tijdje aan “happy” pitch-hours. De volgende is gepland voor 22 september en is Spaans gekleurd. Tapas, sangria en Spaanse wijn moeten voor een losse sfeer zorgen, zodat iedereen elkaar nog beter leert kennen.  We bieden iedereen de kans om zichzelf, zijn of haar bedrijf en product of dienst voor te stellen. Dat kan weer leiden tot nieuwe goede ideeën. Het is een manier om het fungehalte van ondernemen goed in stand te houden.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.