Nieuws Oost-Vlaanderen Bedrijvencentrum Idola exporteert succesconcept naar West-Vlaanderen

Bedrijvencentrum Idola exporteert succesconcept naar West-Vlaanderen

Bedrijvencentrum Idola exporteert succesconcept naar West-Vlaanderen

00000000idolaOndernemer Peter Van der Henst (foto) is de initiatiefnemer van het Idola Bedrijvencentrum in Lochristi, dat sinds de zomer van 2014 aan jonge, kleine kmo’s en startups de kans biedt om zich te vestigen in een leuke en dynamische omgeving.  Toffe kantoren worden met een volledig dienstenpakket aangeboden zodat ondernemers zich enkel op hun business moeten concentreren, maar ook daarbij kan Idola hen ondersteuning bieden. De naam van het bedrijf is dan ook niet toevallig gekozen want eigenlijk betekent die “op handen dragen”, en dat is wat Idola met zijn klanten wil doen.

Het bedrijvencentrum in Lochristi, met 3.200 vierkante meter kantoor-, stock- en datacenterruimte, ligt op 5 minuten van de E17 en op 10 minuten van de E40, en is dus bijzonder vlot bereikbaar. Er is ook een rechtstreekse busverbinding met het station Gent-Dampoort, met een bushalte vlak voor de deur.

Met Idola wist Peter Van der Henst kennelijk perfect in te spelen op een bestaande nood, want minder dan twee jaar later, heeft Idola niet alleen zijn website in een nieuw kleedje gestoken en kondigt het in Lochristi voor dit jaar nog een uitbreiding aan, maar slaat het ook zijn vleugels uit naar West-Vlaanderen. Meer bepaald naar Ieper waar het bedrijf de gebouwen van Lernout & Hauspie, die jarenlang leeg stonden, nieuw leven inblaast.

“Vanaf 1 maart openen we in het vroegere L&H-hoofdgebouw op één gerenoveerde verdieping ruimte voor startups en kleine kmo’s,” zegt Peter Van der Henst. “We verwachten dat dit opnieuw een succesformule zal worden zodat we op termijn nog drie andere verdiepingen op dezelfde manier zullen kunnen uitrusten.  Het concept is hetzelfde als in Lochristi. Door een extra vestiging kunnen we beter schalen en dit komt alle klanten op beide vestigingen ten goede. Ook de begeleiding bij het zoeken naar funding van veelbelovende projecten behoort tot de mogelijkheden.”

Op termijn wil Idola nog verder doorgroeien. In verschillende steden in Vlaanderen zijn er momenteel gesprekken aan de gang om ook daar het Idola-concept te introduceren.  “Businesscentra zijn onze toekomst, en Idola wil daar de pionier in worden,” aldus Van der Henst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.