Nieuws Oost-Vlaanderen Bedrijventerrein Rieme-Noord komt er eindelijk: “En er is nog plaats”

Bedrijventerrein Rieme-Noord komt er eindelijk: “En er is nog plaats”

Foto ivh

Bedrijventerrein Rieme-Noord komt er eindelijk: “En er is nog plaats”

EVERGEM – De ontwikkeling van het bedrijventerrein Rieme-Noord heeft een voorgeschiedenis die teruggaat tot de jaren 90, maar nu is de kogel eindelijk door de kerk. De intergemeentelijke dienstverleningsmaatschappij Veneco verwacht dat het terrein eind 2023 beschikbaar is voor de inplanting van kleinschalige en lokale bedrijven.

Uit het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan bleek een grote behoefte aan een zone voor lokale bedrijven. Wegens de ligging dicht bij de R4, de E34 en de bestaande bedrijvenzones van het Gentse havengebied werd geopteerd voor een gebied tussen de R4, Zonneweg en Callemansputtewegel. Daar bevinden zich nu al de moeizaam bereikbare en weinig zichtbare bedrijven Ramen en Deuren Andries, Garage Neyt en het elektrotechnische bedrijf Baetec.

“De voorziene bedrijvenzone is 7,5 hectare groot”, zegt projectleider Raf Anthoni. “Daarvan zal nog 5,4 hectare beschikbaar zijn voor nieuwe kmo’s. Percelen van 2.000 tot 2.500 vierkante meter tot 1 of zelfs 1,5 hectare. De geplande riolerings- en wegenwerken starten nog deze zomer.”

 

Ontlasting van vrachtverkeer

Het geplande bedrijventerrein wordt ontsloten via de Zonneweg en de R4. “Op die weg komt een vrijliggend tweerichtingsfietspad dat aansluit op het fietspad Gent-Zelzate. Op het einde van de weg komt een rotonde met toegang tot Garage Neyt. Op die manier wordt de nabijgelegen woonkern ontlast van vrachtverkeer”, aldus Anthoni.

Op het terrein is plek voor tien tot twintig lokale ondernemingen. “We hebben een historisch gegroeide lange lijst met kandidaten”, zegt algemeen directeur van Veneco Sofie Vandelannoote. “Nieuwe geïnteresseerden kunnen zich nog melden. Rekening houdend met duurzaamheid, tewerkstelling en inpasbaarheid in het project nemen we in overleg met het gemeentebestuur een beslissing. De effectieve verkoop start vermoedelijk nog dit najaar.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.