Nieuws Oost-Vlaanderen Bekend Gents café moet de boeken neerleggen

Bekend Gents café moet de boeken neerleggen

Bekend Gents café moet de boeken neerleggen

00000000000000onvrHandelsinforamtiekantoor Graydon maakte bekend dat tijdens de voorbije maand december  835 bedrijven failliet gingen. Dat zijn er 22,5% minder dan in dezelfde maand in 2014. Ook al rondt het jaar 2015 na 12 maanden opnieuw de kaap van 10.000 faillissementen, het totaalcijfer ligt 6,05% lager dan in 2014.

Na het recordjaar 2013 kenden we het afgelopen jaar voor de tweede keer op rij een, zij het eerder beperkte, daling van het aantal faillissementen. Ook het jobverlies volgt dezelfde neerwaartse trend. In heel 2015 verdwenen er 23.050 banen als gevolg van het faillissement van de werkgever. We moeten al teruggaan tot 2008 om op dat vlak een lager cijfer tegen te komen. We kunnen alleen maar hopen dat het aantal faillissementen ook in 2016 voort zal blijven dalen.

Dat mag dan allemaal positief klinken, het belet niet dat veel bedrijven het bijzonder moeilijk blijven hebben. Zo gingen ook in de laatste week van het jaar 25 Oost-Vlaamse ondernemingen  failliet. Met name de horeca blijft het lastig hebben, getuige ook het faillissement van het bekende Gentse café De Onvrije Schipper aan de Gentse Korenlei.  Geen enkele sector blijft echter gespaard. Op het lijstje van de namen van bedrijven die de laatste week van het jaar de boeken moesten neerleggen zien we bijvoorbeeld ook een advieskantoor uit Nazareth en een elektrisch installatiebedrijf uit Eeklo.

De volledige lijst met faillissementen is terug te vinden op http://www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.