Nieuws Oost-Vlaanderen Bekina Indurub krijgt beloning voor duurzame aanpak

Bekina Indurub krijgt beloning voor duurzame aanpak

Bekina Indurub krijgt beloning voor duurzame aanpak

KLUISBERGEN – Bekina Indurub kan haar klanten voortaan Cradle to Cradle gecertificeerde producten aanbieden op basis van harde en flexibele plastics. Het certificaat beloont de duurzame weg die het bedrijf uit Kluisbergen is ingeslagen.  

De voorbije jaren heeft Bekina sterk gefocust op het verkleinen van haar ecologische voetafdruk. Zo vermeed het onder meer afvalwater en werd bijzondere aandacht geschonken aan hernieuwbare energie en het gebruik en hergebruik van materialen zonder gezondheidsrisico. Ook de toenadering tot sociale projecten deelde mee in het behalen van het Cradle to Cradle certificaat brons.

“Dit bronzen Cradle to Cradle certificaat is ons statement dat we bewust omgaan met het milieu, de schaarste aan grondstoffen en de groeiende afvalberg”, zegt  Peter Uytterhaegen, operations and product innovation director. “Bovendien stellen we in al onze activiteiten steeds de mens centraal. Dat gaat zowel om de ergonomie van de werkplek als het geestelijk en maatschappelijk welzijn.”

Pionier

De specialist in het spuitgieten van kunststof op maat uit Kluisbergen is de eerste speler binnen de markt van het spuitgieten die deze ecologische weg inslaat.

“Vorig jaar hebben we het initiatief genomen om te onderzoeken welke bestaande materialen we konden laten certificeren. De keuze viel daarbij op de hoogwaardige materialen”, aldus area sales manager Vanessa Verbeken. “Producten gemaakt uit de gecertificeerde TPE-E bestaan uit een 100 procent herbruikbare compound die aan het einde van zijn levenscyclus onbeperkt hergebruikt kan worden. Een nieuwe grote stap in het kader van duurzaam ondernemen.”

Bekina Indurub werd in 1970 opgericht in Kluisbergen. Het bedrijf had in 2017 een omzet van 6 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.