Nieuws Oost-Vlaanderen Berlaarse start-up AeyeQ wint European Product Design Award

Berlaarse start-up AeyeQ wint European Product Design Award

Berlaarse start-up AeyeQ wint European Product Design Award

BERLARE – AeyeQ, een startup gespecialiseerd in slimme controle AI-oplossingen, heeft een European Product Design Award 2021 gewonnen, uitgereikt door de Farmani Group. Deze prijs bekroont de meest innovatieve productontwerpen die functionaliteit en creativiteit samenbrengen.

De in Berlare gevestigde startup AeyeQ heeft ervaring in de slimme controle die B2B AI-oplossingen biedt om operationele middelen te optimaliseren en dagelijkse routines te automatiseren. Het bedrijf pleit voor de democratisering van AI-oplossingen voor bedrijven van elke omvang en promoot een ethische AI-aanpak bij de ontwikkeling van software en hardware. AeyeQ bestaat uit een internationaal team van 14 mensen die gepassioneerd zijn door technologie en sterk geloven in de positieve kracht van AI.

Weerbestendige camera

Het bedrijf lanceerde in april 2021 de Augur Spectr, een weerbestendige camera die beelden verzamelt en doorstuurt naar een apparaat. Het is een elegante en compacte oplossing met verwisselbare GPU’s en sensoren die flexibiliteit bieden voor aanpassing aan elk objectdetectiedoel.

Augur Spectr speelt in op de vraag van de markt naar een product dat krachtig is en bestand is tegen het uitvoeren van AI deep learning-modellen en het handhaven van een hoge productiviteit onder verschillende weersomstandigheden. Het gaat de uitdaging aan om efficiënte prestaties te combineren met een lage impact op het milieu door gebruik te maken van een uniek koelsysteem en recyclebare materialen.

 

Kracht van AI voor elk bedrijf

Dit product, ontwikkeld door Marco Filipic, Smart Tech Product Artist, is het resultaat van zijn passie voor zeer functioneel en esthetisch design. Marco studeerde Industrial Design aan de National University of Cordoba en vloog in 2020 vanuit Argentinië de oceaan over om bij AeyeQ te komen werken. Hij leidt met succes de ontwerpafdeling van AeyeQ en ontwikkelt krachtige en compacte hardware-apparaten voor objectdetectiesoftware.

Stefaan Joos, CEo AeyeQ: “We bevinden ons in een moment van grote groei en het feit dat Augur Spectr, onze eerste AI Sensor, deze prijs heeft gekregen, is het bewijs dat we op de goede weg zijn. We werven de beste talenten van over de hele wereld en inspireren hen zodat ze de kracht van AI naar elk bedrijf kunnen brengen. We hebben alvast nog heel wat in petto.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.