Nieuws Oost-Vlaanderen Best Finance Team: award voor Ontex en erkenning voor DiscoverEdge

Best Finance Team: award voor Ontex en erkenning voor DiscoverEdge

Best Finance Team: award voor Ontex en erkenning voor DiscoverEdge

000000000bftOp donderdag 5 februari 2015 werden voor de dertiende keer de awards voor het Best Finance Team of the Year uitgereikt. Met dit initiatief vraagt het organiserende vakblad CFO Magazine aandacht voor de bijdrage die vanuit finance geleverd wordt om de groeifundamenten van het bedrijf te verstevigen en de strategische uitdagingen mee het hoofd te bieden.

In de categorie van middelgrote bedrijven ging de award voor Best Finance Team naar investeringsgroep Parkwind. Om hun windmolenparken te kunnen bouwen, dienen er telkens financieringsstructuren ten belope van 700 à 800 miljoen euro per project te worden opgezet.

In de categorie van de grote ondernemingen kwam technologiebedrijf Barco als winnaar uit de bus. De jury looft de manier waarop het financieel departement de voorbije jaren een opmerkelijk professionaliseringstraject heeft afgelegd, met als resultaat een meetbare impact op de dagelijkse core business van Barco.

Ontex uit Aalst ontving de best practice award Financiering omwille van hun ongezien snelle en succesvolle beursgang én schuldherfinanciering in 2014. Het vergde een sterk staaltje teamwerk en technische competenties om dit financieringsprogramma tijdig rond te krijgen en een rendabiliteit te realiseren om fier op te zijn.

Tenslotte ontving Alcadis, invoerder van heel wat automerken in België, een erkenning als best practice Werkkapitaalbeleid omdat ze de hele onderneming een duidelijke en real time visie verschaffen op het cashgebeuren. Op deze manier worden cruciale beslissingen maximaal ondersteund en kan het voorraadbeleid precies en rendabel gevoerd worden. Dit is voor hen het voorbeeld van hoe een succesvolle samenwerking tussen finance en de rest van de onderneming kan leiden tot het bouwen van bruggen en een maximale resultaatsrealisatie.

De prijs voor Alcadis is zijdelings trouwens ook een bekroning voor DisoverEdge, (http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/discoveredge-zoekt-kapitaal-voor-expansie/) de jonge startup van Nicolas Christiaen en Bart Claes met kantoren in Gent, Herentals en New York, die een innovatief softwareplatform ontwikkelde om het werkkapitaal- en cashflowmanagement van middelgrote tot grote bedrijven op een kostenefficiënte en duurzame manier te verbeteren. Alcadis is immers een belangrijke klant en referentie van DiscoverEdge.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.