Nieuws Oost-Vlaanderen Best Finance Team of the Year kleurt Oost-Vlaams

Best Finance Team of the Year kleurt Oost-Vlaams

Best Finance Team of the Year kleurt Oost-Vlaams

Drie finance-afdelingen uit Oost-Vlaanderen zijn verkozen tot Best Finance Team of the Year. De awards gaan naar financedepartementen die door hun focus op efficiëntie en innovatie het bedrijfsmanagement een betere ondersteuning geven in het nemen van strategische beslissingen. Naast de award in de categorie kmo en social profit organisaties voor het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst-Asse-Ninove, vielen ook Incubaid uit Lochristi en Alpro uit Gent in de prijzen.

Incubaid wint de prestigieuze award Best in Businesspartnership van Finance Square. Het bestuur van Finance Square brengt daarmee hulde aan een bijzondere en innovatieve manier om finance de rol van businesspartner te laten opnemen. Het project waarvoor het Gentse Alpro de award voor de Best Practice in Controlling krijgt, bestaat uit de herziening van het financieel plannings- en analyseproces en de daarbij horende implementatie van de plannings- en rapporteringstool. “Dankzij het finance team hebben de stakeholders nu zelf toegang tot de informatie, waardoor de controllers zich kunnen concentreren op de kritische vragen waarmee de business geconfronteerd wordt”, staat in het juryrapport.

Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst-Asse-Ninove sleept de award in de categorie kmo en social profit organisaties in de wacht. De gezonde financiële toestand van het ziekenhuis is volgens de jury te danken aan het financedepartement. “De investering in een nieuwbouw resulteerde in slechte financiële resultaten. Na een directiewissel werd actie ondernomen om het budget weer in evenwicht te brengen. Budgetopvolging bestond uit meer dan cijfers op papier bekijken. Activiteiten worden nu aangestuurd op basis van dashboards. Daardoor kan het ziekenhuis vandaag weer meer investeren in innovatie, zonder de reserves te moeten aanspreken.”

De jaarlijkse verkiezing is een organisatie van Financial Media, uitgever van CFO Magazine, samen met Belfius en werd bijgewoond door 900 finance professionals. Voorzitter van de 22-koppige jury was Tom Bamelis, cfo van Ackermans & Van Haaren. De awards werden voor de 15de keer uitgereikt. In de categorie grote ondernemingen ging de award naar de finance-afdeling van recyclagebedrijf Metallo Chimique in Beerse. Verder waren er ook nog prijzen voor Johnson Controls en Bpost.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.