Nieuws Oost-Vlaanderen Beste bier ter wereld komt uit Oudenaarde

Beste bier ter wereld komt uit Oudenaarde

Beste bier ter wereld komt uit Oudenaarde

OUDENAARDE – In Londen werden naar jaarlijkse traditie de gerenommeerde World Beer Awards uitgereikt. Een internationale jury van bierkenners bekroonde er de beste bieren ter wereld én de juryleden konden de bieren van brouwerij Liefmans in Oudenaarde duidelijk smaken. Liefmans Kriek-Brut Extra werd  ‘Country Winner’ en kon zo doorstoten naar de finale waar het unieke speciaalbier werd verkozen tot het allerbeste bier ter wereld.

Liefmans Kriek Brut Xtra is nog maar net gelanceerd en wint nu al goud in de categorie Specialty Beers.  Kriek-Brut Xtra is een origineel en uniek bier waarbij verschillende Liefmans kriekbieren van diverse jaargangen geblend werden met een blond bier dat twee jaar op bourbon vaten heeft gerijpt én met kriekbier dat vier jaar op wijnvaten heeft gerijpt. Een craft blend waarin friszure smaken van krieken perfect in balans liggen en mooi harmoniëren met de warme toetsen van hout en vanille.

Het gloednieuwe bier werd op de World Beer Awards in Londen meteen verkozen tot het beste bier van de wereld. Marc Coesens, brouwmeester Liefmans: “We zijn bijzonder vereerd om te vernemen dat deze bijzonder blend de smaakpapillen van de jury wist te bekoren en dat ons speciaalbier de titel beste bier ter wereld heeft ontvangen. Daar kraken we een flesje op! ”

Koen Debusschere, aankoper bier bij Colruyt Laagste Prijzen: “We zijn trots dat Liefmans Kriek-Brut Xtra in de prijzen valt. We creëerden dit bier samen met brouwerij Liefmans, een jarenlange partner van Colruyt. De verkoop van het bier loopt als een trein en krijgt heel wat positieve reacties van onze klanten. Er is momenteel nog een beperkte voorraad te koop bij Colruyt Laagste Prijzen. Klanten die het bekroonde bier graag willen proeven, die moeten er snel bij zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.