Nieuws Oost-Vlaanderen Betafence staat te koop

Betafence staat te koop

Betafence staat te koop

pantanet%20essential%201Betafence, de in 2005 van Bekaert afgescheurde omheiningsspecialist, staat te koop. Durfkapitaalbedrijf CVC, dat eigenaars is van Betafence wil immers zijn aandelen verzilveren. Volgens insiders gebeurt dat verrassend snel. In deze fase worden alle mogelijke opties open gehouden. De effectieve verkoop zou pas gepland staan voor 2018.

Betafence, het vroegere Bekaert Fencing, werd in 2005 afgesplitst van Bekaert en ging toen van de hand voor 282 miljoen euro. Koper van het eerste uur was de Nederlandse groep Gilde, dat participaties neemt in bedrijven.

Betafence is wereldwijd actief en deed de voorbije half jaar heel wat stappen voorwaarts, onder meer via buitenlandse overnames in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft een productievestiging in Zwevegem en zijn hoofdzetel in Zwijnaarde. Betafence wordt vandaag geleid door de Italiaanse manager Michele Volpi die elk contact met de media schuwt. In de sector mag Betafence zich nu al de referentie noemen maar de ambitie bestaat erin om wereldwijd marktleider te worden in hoogtechnologische afsluitingen en beveiligingssystemen, zowel in de industriële markt als in de residentiële sector. Betafence zou dit jaar afklokken op een geconsolideerde omzet van 450 miljoen euro en is bijzonder winstgevend. Het is dus uitkijken naar het vervolg van dit verhaal en ook naar de vraag of het bedrijf een rol zou kunnen spelen bij de bouw van de muur of de afsluiting die er volgens de nieuw verkozen Amerikaanse president tussen de Amerikaanse en de Mexicaanse grens moet komen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.