Nieuws Oost-Vlaanderen Bevers bouwbedrijf genomineerd voor Gouden Baksteen

Bevers bouwbedrijf genomineerd voor Gouden Baksteen

An (midden) met haar team voor het nieuwe gebouw van KDS langs de Gentseweg. Foto dvk

Bevers bouwbedrijf genomineerd voor Gouden Baksteen

BEVEREN – Het Beverse bouwbedrijf KDS is genomineerd voor een Gouden Baksteen. Hun opvallende nieuwe stek is quasi volledig door eigen mensen vervaardigd en maakt binnenkort kans op een gerenommeerde prijs.

Eind vorig jaar verhuisde KDS Bouw & Renovatie naar hun nieuwe kantoren en toonzaal langs de Gentseweg in Beveren. Met dat project zijn ze nu genomineerd voor een Gouden Baksteen, een initiatief van de Bouwunie, in de categorie Project van het Jaar. “

Tijdens de lockdown kochten we een landhuis dat gebouwd was in de jaren 70”, zegt zaakvoerster An Warrens, die vorig jaar nog Bouwvrouw van het Jaar werd. “Samen met ons 25-koppig team hebben we de plannen gemaakt voor het pand zoals het er vandaag staat. Het is toch wel uniek dat we iedereen van onze zaak hebben kunnen betrekken bij het ontwerp en de uitvoering. Wat je zelf doet doe je meestal beter en met dit project laten we zien wat we in onze mars hebben. Het is ons nieuwe visitekaartje.”

Uiteraard kan KDS niet alles zelf doen en werden voor karweien als de raampartijen en de gevelbekleding andere partners aangeschreven. “We hebben bewust samengewerkt met bedrijven van in de buurt”, vertelt An. “Dat doen we trouwens ook voor andere projecten, aangezien er hier vlakbij zo’n weelde aan goede vakmannen- en vrouwen zit. We hebben elkaar nodig en dat zal in de toekomst niet veranderen.”

Schouderklopjes

In het nieuwe gebouw is niet alleen ruimte voor burelen en een toonzaal, maar wordt ook aan ontspanning gedacht. In een speciale ruimte kunnen werknemers na de uren genieten van een drankje, samen naar het voetbal kijken en ideeën uitwisselen. Dat het gebouw in aanmerking komt voor de Gouden Baksteen doet An deugd. “Er worden te weinig schouderklopjes gegeven, terwijl zo’n award wel vertrouwen geeft en voor een positieve wind zorgt in het bedrijf.”

De uitreiking vindt plaats op 10 februari. Stemmen op KDS Bouw & Renovatie kan via degoudenbaksteen.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.