Nieuws Oost-Vlaanderen Bij COSH is het elke week ‘Circular Monday’ en ‘Green Friday’

Bij COSH is het elke week ‘Circular Monday’ en ‘Green Friday’

Niki De Schryver

Bij COSH is het elke week ‘Circular Monday’ en ‘Green Friday’

COSH!, het online platform voor duurzame mode, viert voortaan elke week Circular Monday en Green Friday. Zo willen ze een duidelijke tegenreactie bieden op Black Friday en zo veel mogelijk consumenten begeleiden naar bewuste en duurzame shopping keuzes deze eindejaarsperiode. Ook enkele duurzame Oost-Vlaamse pareltjes zijn terug te vinden op het platform. “Bij COSH! zetten we ons elke dag van het jaar in voor een circulaire en groene mode-industrie. Voor ons is dan ook elke maandag ‘Circular Monday’ en elke vrijdag ‘Green Friday’’’, aldus Niki de Schryver, oprichtster van COSH!.

“De VN-klimaatconferentie COP26, toont nogmaals aan dat we niet op de overheden moeten rekenen als we de planeet willen redden. Natuurlijk is er een beter wettelijk kader nodig om naar een volledig duurzame mode-industrie te evolueren. Enkel wanneer zowel de overheid als de merken en de retailers én consumenten samenwerken kunnen we echt een verschil maken. Bij COSH! willen we daarom consumenten aanmoedigen om ook zelf stappen te ondernemen. Want met elke duurzame aankoop bij een lokale handelaar breng je een stem uit voor een ecologische en ethische wereld”, aldus Niki De Schryver.

En dat is nodig, want de mode-industrie is één van de meest vervuilende industrieën in de wereld. Toch zijn veel mensen zich nog niet bewust van de ecologische en ethische impact van hun shopping keuzes. Hoewel d consument steeds meer vraag heeft naar duurzame mode, vinden zij vaak moeilijk hun weg naar écht duurzame initiatieven. Dit door de vele misleidende marketingcampagnes van grootschalige retail ketens. COSH! helpt consumenten om de bomen door het bos te zien en begeleidt hen naar duurzame handelaars bij hen in de buurt.

Duurzaam shoppen tijdens Green Friday en Circular Monday? Easy peasy!

“Concepten zoals Black Friday zetten aan tot overconsumptie en zorgen ervoor dat we massaal producten kopen die we eigenlijk niet nodig hebben. Met COSH! geloven we dat het de toekomst duurzaam en circulair is. Daarom scharen we ons volledig achter de initiatieven Circular Monday en Green Friday. En niet alleen de laatste week van november, maar nog tot het einde van dit jaar en ook alle dagen erna!“

COSH! Maakt duurzaam shoppen makkelijk, en dat is tijdens Circular Monday en Green Friday niet anders. Nog tot het einde van het jaar staat elke maandag in teken van circulariteit en vind je elke vrijdag met een groene tip op de Instagram pagina van COSH!. “Onze tips en gidsen zijn steeds gericht op een breed publiek en zijn toegankelijk voor iedereen. Kiezen voor duurzaamheid voelt de dag van vandaag vaak nog als een privilege. Met ons platform willen we duurzaamheid toegankelijk maken voor iedereen.”

Ontdek alvast wat circulaire inspiratie

Op COSH! vind je heel wat Oost-Vlaamse handelaars en initiatieven terug zoals het Gents modemerk Studio AMA.

Oprichtster Soraya Wancour maakt kledingstukken uit reststromen van de lokale textielindustrie. Studio AMA ontwerpt naar gelang de beschikbare materialen en gaat op zoek naar gepaste maatwerk producten in de omgeving van Gent. Het merk werkt bovendien samen met een Belgisch maatwerkbedrijf.

Bij Renée vind je dan weer hippe, geupcyclede jurken gemaakt van tweedehands mannenhemden. Alle kledingstukken worden met de hand gemaakt door Zoë De Cock en haar moeder Veerle Hamerlinck in hun atelier in Gent.

En Zonnehoed in Zwalm bijvoorbeeld kiest ervoor om tijdens Green Friday een boom of struik te planten in hun Zonnehoed tuin voor elke klant die een aankoop doet tijdens dat weekend. Zo draag je met jouw aankoop een steentje bij aan een groenere wereld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.