Nieuws Oost-Vlaanderen Bio Base Europe Pilot Plant neemt nieuwe bioreactoren in gebruik

Bio Base Europe Pilot Plant neemt nieuwe bioreactoren in gebruik

Bio Base Europe Pilot Plant neemt nieuwe bioreactoren in gebruik

PP10Bio Base Europe Pilot Plant (BBEPP) bestaat vijf jaar. Dat wordt op dinsdag 16 juni 2015 passend gevierd. BBEPP verwelkomt die dag maar liefst 500 professionals, waaronder minister Philippe Muyters die twee nieuwe  bioreactoren van 15.000 liter zal inhuldigen.

“De Bio Base Europe Pilot Plant is een flexibele en gediversifieerde pilootfabriek voor biogebaseerde producten en processen.”, zegt professor Wim Soetaert, die er als directeur van fungeert. “We zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling en opschaling van biogebaseerde processen en doen proefproductie van biogebaseerde producten en opereren op kilogram tot multi ton schaal. Als one-stop-shop voeren we het volledige bioproces uit, van biomassa tot het zuivere geraffineerde eindproduct. Onze technologieën omvatten bioraffinage, biomassa voorbehandeling, biokatalyse, fermentatie, downstream processing en groene chemie en we ondersteunen bedrijven en onderzoeksinstituten uit de hele wereld.”

BBEPP groeide op vijf jaar tijd uit tot een toonaangevende pilootfabriek voor biogebaseerde processen in Europa. Het ondersteunt bedrijven in het ‘vertalen’ van innovaties van een laboratoriumschaal naar een industriële schaal zodat ze snel op de markt kunnen gebracht worden.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.