Nieuws Oost-Vlaanderen Bleckmann opent nieuw distributiecentrum in Belsele

Bleckmann opent nieuw distributiecentrum in Belsele

Foto: Bleckmann

Bleckmann opent nieuw distributiecentrum in Belsele

BELSELE – Bleckmann breidt uit met ruim 60.000 vierkante meter aan magazijnoppervlakte op drie strategische locaties in België. In Belsele opent Bleckmann een volledig nieuw distributiecentrum.

De groei van Bleckmann zet zich voort. De expert in supply chain management (SCM) voor mode- en lifestylemerken breidt momenteel uit met ruim 60.000 vierkante meter aan magazijnoppervlakte. Bleckmann koos daarvoor drie strategische locaties in België, het logistieke hart van Europa. De distributiecentra in Belsele, Herentals en Grobbendonk ondersteunen de groei van de klanten, die op hun beurt mee profiteren van de groeimogelijkheden en extra logistieke flexibiliteit van Bleckmann.

In Belsele opent Bleckmann een volledig nieuw distributiecentrum. Door de beschikbare oppervlakte optimaal te benutten en door het plaatsen van mezzanines wordt de totale operationele capaciteit uitgebreid tot 31.000 vierkante meter. Uniek is dat het fulfilment centrum volledig gericht is op het snel operationeel maken en bedienen van nieuwe klanten. “We creëren hier de capaciteit om snel en flexibel te anticiperen op vragen van klanten”, zegt Mark van Onna, general manager real estate bij Bleckmann. “Via onze multiclient-aanpak geniet elk nieuw merk meteen ten volle van de expertise en oplossingen van de groep.”

In Herentals werd een nieuw distributiecentrum opgezet. “De site in Herentals is een voorbeeld van hoe snel Bleckmann inspeelt op de vraag van een klant”, luidt het. “Voor een van onze nieuwe klanten hebben wij dit fulfilment centrum van 8.500 vierkante meter operationele oppervlakte geopend, volledig gericht op deze klant. Op een vlotte manier en in zeer korte termijn heeft Bleckmann de e-commerce fulfilment van een andere dienstverlener overgenomen om de behoeftes van de klant na te komen.”

De strategische locatie in Grobbendonk wordt verder uitgebreid tot een totale operationele oppervlakte van 120.000 vierkante meter. Aan de reeds bestaande 100.000 vierkante meter heeft Bleckmann een bijkomende unit toegevoegd en de bestaande grondoppervlakte met mezzamines uitgerust. Zo wordt Grobbendonk één van de grootste campussen onder één dak binnen Bleckmann. Deze site is ook vooruitstrevend op het vlak van innovatie, met toekomstgerichte ontwikkelingen. “Grobbendonk is een technologische pionier binnen onze groep”, meldt Mark van Onna, general manager real estate bij Bleckmann. “We testen er de logistieke mogelijkheden met robots en implementeren innovaties in het dagelijkse fulfilment. Vervolgens rollen we succesvolle projecten uit naar de andere klanten en sites.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.