Nieuws Oost-Vlaanderen Boccaccio sloot definitief de deuren

Boccaccio sloot definitief de deuren

Boccaccio sloot definitief de deuren

DESTELBERGEN – Met een ultieme fuif op zaterdagavond sloot de beroemde Gentse dancing Boccaccio zopas de deuren. De Boccaccio, opgericht in 1987, zet daarmee een punt achter ruim dertig jaar geschiedenis in de entertainment business. Het was het levenswerk ook van de ondernemende broers De Maesschalck en vader Robert. De danstempel in Destelbergen werd opgekocht door de eigenaar van een fitness center. Wat er nu met het gebouw staat te gebeuren is nog onduidelijk.

Nog één maal volle bak, nog één maal de nostalgie van de gouden jaren beleven, en dan ‘Schluss damit‘. Dat was het opzet van Danny De Maesschalck die in 1987 de zaak mee opende, niet vermoedend dat het ooit zo’n succes zou worden. De Boccaccio was beroemd en vaak ook berucht. Hoe dan ook, op zijn toppunt had de New Beat dancing een weerklank tot in het nabije buitenland.  In 1993 moest de discotheek, die was uitgegroeid tot een megadancing, omwille van drugsperikelen definitief de deuren sluiten. In 2001 ging de discotheek onder de naam The Temple opnieuw open. In 2010 werd deze op haar beurt omgevormd tot Riva en klonk er uit de boxen electro, r&b en vocal trace. Sinds 2015 heette de club BOCCA. Onder deze naam sloot het complex de deuren op 26 april 2018.

Hipste plaats van het land

Het succesverhaal begon bij Robert De Maesschalck, de vader van Dirk en Danny, die in 1963 Club Balmoral op de Brusselsesteenweg in Gentbrugge opende. Zijn oudste zoon Dirk kwam in 1972 mee aan het roer van de zaak en stampte na dancing Boccacio in 1987 ook New Boccacio in Destelbergen uit de grond. Hij toverde de discotheek om tot de bekendste en hipste plaats van het land, naar het voorbeeld van de megatempels op Ibiza en in het Verenigd Koninkrijk. Dirk De Maesschalck was altijd de man van de goeie en grote ideeën. Voor de bouw van de nieuwe Boccaccio reisde hij Europa af op zoek naar voorbeelden, om dan de Boccaccio in Destelbergen vleugels te geven. Kortom: een echte ondernemer. Wat Dirk en Danny neerzetten was alvast ongezien in Belgenland. Dirk De Maesschalck stierf enkele jaren terug (2015) een plotse dood.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.