Nieuws Oost-Vlaanderen Boek biedt CEO's nieuwe inzichten over waardecreatie en strategie

Boek biedt CEO's nieuwe inzichten over waardecreatie en strategie

Boek biedt CEO's nieuwe inzichten over waardecreatie en strategie

388f32dOp 17 september organiseert Accord Group uit Zwijnaarde, die gespecialiseerd is in executive management consulting,  in de kantoren van accounting en businessconsultingbedrijf Moore Stephens in Drongen een gratis interactieve ronde tafel voor CEO’s, managing directors, hr-directeurs en leden van het managementteam of directiecomité. Dat gebeurt in de ochtenduren zodat iedereen na tien uur weer aan de slag kan. “De ronde tafel is wel wel al volzet”, zegt Fabiaan Van Vrekhem, CEO van Accord Group, die ook de sessie animeert, “maar wie op onze website (www.accordgroup.be) kijkt, ziet onder het item events dat we nog meer dergelijke inzichtensessies geven.”

Die zijn gebaseerd op het boek “De disruptieve competentie” dat Fabiaan Van Vrekhem schreef en dat traag maar gestaag bezig is uit te groeien tot een must-read in de managementwereld.

“We evolueren van een beleveniseconomie naar een betekeniseconomie”, geeft hij aan. “Een transitie die nieuwe eisen stelt aan de invulling van de wensen van de klant, en opportuniteiten schept voor wie daar op inspeelt en meerwaarde creëert. Voor meerwaardecreatie is strategie nodig waarbij zowel aandacht gaat naar opportuniteitsontwikkeling als risicobeheersing, en waarbij men weet op welk niveau innovatie het meest perspectieven biedt. Samen gaan we tijdens deze sessie naar de essentie: hoe creëren bestuurders en managers waarde? Welke zijn de dimensies van waardecreatie, die bepalend zijn voor de implementatie van strategie. Hoe verklaren deze dimensies waarom de ene strategie een vliegende start kent en de andere niet echt van de grond komt. Samen bespreken en verbreden we ons inzicht in waardecreatie als motor voor strategieontwikkeling.”

Ook de Engelse vertaling van het boek van Van Vrekhem heeft trouwens al lof geoogst. Gerald Kraines, de voorzitter en CEO van Levinson & Co schreef erover dat “de ideeën die in het boek ontwikkeld worden, zeer krachtige inzichten bieden in de “echte bijdrage tot waardecreatie” van elk niveau van de organisatie om zo in open systemen volop de concurrentie te kunnen gaangaan.” Hij voegde eraan toe dat het boek op een eenvoudigie manier beschrijft wat de “magische saus” is om duurzame groei te bereiken.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.