Nieuws Oost-Vlaanderen Boekhandel De Kaft is back in town

Boekhandel De Kaft is back in town

Boekhandel De Kaft is back in town

GENT – De bekende en ook een beetje legendarische boekhandel De Kaft is terug van weggeweest. Dat meldt Het Nieuwsblad en wordt ook bevestigd. De winkel krijgt een tweede leven in de Zwartezustersstraat, en zal naast boeken ook koffie of thee aanbieden aan boekenfanaten.

Van 1972 tot eind 2014 hield Patrick De Groef de legendarische boekhandel De Kaft open in de Kortrijksepoortstraat. De zaak was gespecialiseerd in tweedehands- en ramsjboeken, platen, dvd’s en cd’s. Na een verhuis naar een kleiner pand verdween de zaak eind 2014. De Kaft werd verkocht aan Leen Van der Poten. Die bleef de stock van De Kaft verkopen, eerst via internet en daarna nog vanuit haar eigen woning.

Nu is het tijd om terug een fysieke winkel te starten. In de Zwartezustersstraat, vlakbij de hogeschool Sint-Lucas, is De Kaft sinds eind oktober als een pop-up geopend. Begin 2018 -tweede helft januari- zal de zaak opnieuw openen als volwaardige boekenwinkel annex koffie- en theebar. In het pand zat lange tijd een Thaïs restaurant, De Witte Olifant, maar die verdween van het toneel. “Ik verkoop nu tot 31 december via een stockverkoop al kunstboeken, boeken over Gent, romans, thrillers, strips, kookboeken, enzovoort”, zegt Leen Van der Poten in Het Nieuwsblad. “Online had ik geen contact met mijn klanten. En er is best werk genoeg.”

En of de nieuwe boekenwinkel geen schrik heeft van het circulatieplan? “Neen, privé ben ik er eigenlijk wel blij mee”, aldus nog Van der Poten. “Ik heb niet echt een referentie om mee te vergelijken. Maar qua locatie zit ik wel goed hier, vlakbij Sint-Lucas en op een drukke fietsas.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.