Nieuws Oost-Vlaanderen Boetiek Techniek verwelkomt in Gent meer dan 5.000 bezoekers

Boetiek Techniek verwelkomt in Gent meer dan 5.000 bezoekers

Boetiek Techniek verwelkomt in Gent meer dan 5.000 bezoekers

Meer dan 5.000 mensen zakten het voorbije weekend voor Boetiek Techniek naar de Belforttoren in Gent af. Jongeren konden er op een speelse manier hun technisch talent ontdekken bij een twintigtal stands van bedrijven uit de Oost-Vlaamse metaal- en technologiesector. “Via workshops en doe-activiteiten willen we deze jongeren kennis laten maken met alle aspecten van techniek”, zegt Geert Verschraegen van TOFAM Oost-Vlaanderen.

Het was reeds de vierde editie van Boetiek Techniek. “De metaal- en technologiesector is een van de grootste werkgevers van Oost-Vlaanderen. Toch ondervinden we al enkele jaren grote moeite om voor de openstaande vacatures geschikte kandidaten te vinden”, aldus Geert Verschraegen. “Via deze weg willen we jongeren, die bovendien ondervertegenwoordigd zijn in opleidingen voor dit vakgebied, in contact brengen met de sector.” Onder andere Volvo, Arcelor Mittal, Anglo Belgian Corporation, Unitech en Universiteit Gent waren partner van deze editie.

In het kader van Boetiek Techniek vond er ook een uitvinderswedstrijd plaats. Julie Sergeant, die reeds overtuigd is van haar keuze voor de technologische sector, won de juryprijs. “Wij van de jury waren zo overdonderd dat we het opportuun vonden om haar een prijs te schenken voor een eigen gemaakte website om huistaken te oefenen. Met deze jongedame is de toekomst van de technologische sector verzekerd. Ze heeft een groot technisch talent en dit moeten we belonen”, besluit voorzitter van TOFAM Oost-Vlaanderen Jan Muylaert. Verder vielen onder andere een partybox, een aardappelplanter, een onzichtbare boekensteun en een verkeersveilige vrachtwagen in de prijzen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.