Nieuws Oost-Vlaanderen BontexGeo Groep trekt nieuw groeikapitaal aan van Waterland

BontexGeo Groep trekt nieuw groeikapitaal aan van Waterland

BontexGeo Groep trekt nieuw groeikapitaal aan van Waterland

ZELE – Het Nederlandse financieringsfonds Nimbus heeft haar aandelenbelang in de BontexGeo Groep, een gespecialiseerde ontwikkelaar, fabrikant en verkoper van geosynthetische producten, overgedragen aan Waterland Private Equity. De BontexGeo Group, met hoofdzetel in Zele, produceert al meer dan 30 jaar technisch textiel, voorheen als onderdeel van de Low & Bonar Group en sinds 2019 op zelfstandige basis.

Nimbus, dat de BontexGeo Groep in 2019 overnam, wordt vervangen door Waterland als aandeelhouder. Waterland zal extra financiële middelen verschaffen en strategische ondersteuning bieden. Ook wil de BontexGeo Groep verder actief groeien via overnames met de steun van Waterland, in navolging van de drie acquisities in Frankrijk, Zwitserland en het VK die succesvol werden afgerond de laatste 12 maanden onder aandeelhouderschap van Nimbus.

Het bestaande managementteam, onder leiding van algemeen directeur Rob Van der Valk, blijft aan boord om de groei de komende jaren te ondersteunen.

Rob Van der Valk, Managing Director: “Nimbus is een uitstekende partner geweest om de succesvolle afsplitsing van de Low & Bonar Group en de realisatie en integratie van de drie recente acquisities te ondersteunen. We hebben een sterke ambitie om onze positie op de Europese markt verder te versterken, onze capaciteit uit te breiden en nog dichter bij onze klant te komen. We hebben Waterland aangetrokken als nieuwe partner om ons actief te ondersteunen bij het realiseren van deze ambities.”

 

Alexander de Haas, Partner bij Nimbus: “Na de afsplitsing van de BontexGeo Group van Low & Bonar in 2019 is de BontexGeo Group erin geslaagd om op zelfstandige basis een sterk groeitraject te realiseren, zowel in omzet als winstgevendheid, met sterke focus en ondernemerschap. Door drie recente acquisities heeft de Groep haar positie op de Europese markt verder versterkt en is ze klaar om een ​​nieuwe groeifase in te gaan. We zijn ervan overtuigd dat Waterland de perfecte partner is om samen met de groep en haar managementteam deze volgende groeifase te realiseren.”

Nicolas D’heygere, Partner bij Waterland: “Onze investering in BontexGeo past perfect in onze strategie om te investeren in groeiende en bewezen bedrijven die de ambitie hebben om een ​​leidende positie in hun markt te verwerven. We kijken ernaar uit om de groep te ondersteunen in haar verdere groeistrategie.”

De BontexGeo Group genereert een omzet van ongeveer € 100 miljoen met productievestigingen in België, Hongarije, Frankrijk, Zwitserland en het VK, van waaruit het zijn producten in heel Europa distribueert. De Groep heeft meer dan 300 mensen in dienst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.