Nieuws Oost-Vlaanderen Bostoen blijft inzetten op lokale verankering

Bostoen blijft inzetten op lokale verankering

Bostoen blijft inzetten op lokale verankering

DRONGEN – De residentiële projectontwikkelaar Bostoen uit Drongen blijft naar eigen zeggen maximaal inzetten op regionale verankering. Er wordt voortaan gedecentraliseerd verworven, ontwikkeld, verkocht en gebouwd, zo dicht als mogelijk en in functie van de lokale klant.

De toekomst van ons bedrijf ligt in een regiostructuur, zo laat de Bostoen groep weten in een persbericht. De regionale projectontwikkelaar kan zich beroepen op 2 interne productie-éénheden; een eigen bouwbedrijf, gevestigd in Drongen en de ‘Jumatt’ houtskeletbouw-fabriek in Andenne. Ondersteuning gebeurd vanuit sterke centrale diensten.

Om de lokale verankering waar te maken wordt prioritair ingezet op vier regio’s: Oost- en West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant/Antwerpen en Wallonië. “In deze vier regio’s focussen we op autonome divisies, maar wel aangestuurd door de centraal afgesproken beleidslijnen, waarbij resultaatgericht werken en marktconform verwerven, ontwikkelen, verkopen en bouwen centraal staan”, stelt Johan De Vlieger, gedelegeerd bestuurder en algemeen directeur bij Bostoen. “De corporate diensten stellen enerzijds hun expertise ter beschikking van de regio’s, voor specifieke competentiedomeinen zoals sales en marketing, legal, ICT, finance en controlling en hebben anderzijds een sturende rol vanuit strategisch oogpunt en rapportering.”

Dicht bij de klant

Als contactpunt voor de woonprojecten in West-Vlaanderen opent Bostoen nu ook een regiokantoor te Loppem in het GIMLO-bedrijvenpand, gelegen aan de rotonde (Autobaan 20). “Een regionaal team van onder meer projectontwikkelaars, projectleiders, bouwadviseurs en klantbegeleiders zal er dagelijks instaan voor het realiseren van de woondromen van onze klanten”, vertelt Bart Tyberghien, projectontwikkelaar en regioverantwoordelijke. “We zoeken de meest optimale projectgronden uit en ontwerpen er de meest geschikte woonentiteiten, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van lokale bewoners en investeerders.”

Bostoen staat al veertig jaar voor nieuwbouw projectwoningen, appartementen en woningen op maat van de klant, zowel gemetst als in houtskelet. De focus ligt op betaalbaar, duurzaam en comfortabel wonen, met respect voor mens en milieu. Een 300-tal werknemers genereren een jaaromzet van grosso modo 100 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.