Nieuws Oost-Vlaanderen Bostoen creëert snel meer nuttige ruimte zonder te verbouwen

Bostoen creëert snel meer nuttige ruimte zonder te verbouwen

Bostoen creëert snel meer nuttige ruimte zonder te verbouwen

GENT/SINT-DENIJS-WESTREM – Residentiële projectontwikkelaar Bostoen Group breidt zijn woonaanbod verder uit met “YourSpace”, duurzame houtskeletmodules die het ganse jaar door extra ruimte creëren in je thuis- of werkomgeving.

“Mede door de lockdown hebben mensen steeds meer behoefte aan een rustige plek om even tot zichzelf te komen of geconcentreerd te kunnen werken. Dit is in je woning niet altijd evident. Daarom gingen we op zoek naar een snelle en duurzame oplossing om extra ruimte te creëren, zonder je woon- of werkplek te moeten verbouwen”, licht Joery Michiels, Head of Corporate Sales & Marketing Bostoen Group toe. “De mogelijkheden zijn eindeloos: een plek waar kinderen in alle rust kunnen studeren, een muziekruimte voor de “resident DJ”, een medische praktijkruimte, een pop-up shop of zelfs een tiny house voor zorgbehoevenden.”

De modules zijn gebouwd d.m.v. een hoogwaardig geïsoleerd houtskelet en kunnen zowel vooruitgerust (met elektrische en/of sanitaire voorbereiding) of volledig afgewerkt (sleutel op de deur) geleverd worden. Aansluitingen op nutsvoorzieningen zijn mogelijk, maar de module kan eveneens volledig autonoom functioneren. De plaatsing van het modulair bouwsysteem gebeurt door de fabrikant op 1 dag op een losse fundering. De toegankelijkheid voor vracht- en kraanwagen, evenals de stabiliteit van de “losse” fundering, wordt op voorhand onderzocht. Een vergunning is niet steeds noodzakelijk en hangt af van gemeente tot gemeente.

Belgisch product, ontworpen met respect voor mens en milieu

Het ontwerp en de productie van YourSpace gebeurt bij Jumatt, de houtskeletbouw-afdeling van Bostoen Group. Johan De Vlieger, CEO van Bostoen Group: “We gebruiken identieke materialen en bouwtechnieken voor YourSpace als voor onze houtskelet woningen. Onze woningfabriek uit het Waalse Andenne heeft in haar huidige vorm een capaciteit van 150 woningen, maar tegen 2022 voorzien wij een aanzienlijke uitbreiding. Het gebruik van hout voor dit concept is een bewuste keuze, omwille van het duurzaam en circulair karakter ervan.”

Bostoen Group gelooft sterk in een groeiende vraag naar extra ruimte en wil op een snelle en ontzorgende manier hieraan gevolg geven. Op de productiesite te Andenne is de aanleg van een toonpark inmiddels gestart. Verschillende modellen uit de inspiratiecatalogus zullen er binnenkort te bezichtigen zijn.

Ontdek de modules virtueel via de website: www.bostoen.be/yourspace

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.