Nieuws Oost-Vlaanderen Breydel trekt naar Tour de France

Breydel trekt naar Tour de France

Breydel trekt naar Tour de France

Voor het vierde jaar op rij organiseert Breydel uit Gavere de Breydelfeesten rond het Tourgebeuren. Ditmaal neemt het bedrijf het feestgebeuren naar de Champagnestreek om er de zesde etappe van de Tour de France, die van Vesoul naar Troyes loopt, live te beleven. “Het belooft een heus Belgisch-getint volksfeest te worden waaraan we tal van wielerliefhebbers en feestvierder willen laten meevieren”, aldus zaakvoerder van Breydel Ivan De Keyser.

De Breydelfeesten worden sinds 2005 georganiseerd, en zijn uitgegroeid tot een echt volksfeest. Tien keer vonden deze feesten plaats in Gavere. De voorbije drie jaar stonden ze in het teken van de Tour de France en werden ze in Plivot, Meensel-Kiezegem en Impe gehouden. Dit jaar mag het Franse Troyes de reuzenpan van 3,40 meter diameter ontvangen. Op houtvuur wordt er zo een Breydelgerecht voor minimum 1.000 personen bereid. “Wielrennen is een echte gezellige volkssport en past prima in het concept van onze Breydelfeesten”, legt Ivan De Keyser uit. De opbrengst van de feesten gaan naar het goede doel. Sinds enkele jaren is dat een project van de Belgische ngo TRIAS Conpapa in Ecuador.

Vleeswaren Antonio, beter gekend als Breydel, is gevestigd in Gavere. Het bedrijf werd opgericht in 1979 door Antoine De Keyser, de vader van huidig bedrijfsleider Ivan De Keyser. Breydel is gespecialiseerd in het vervaardigen van ovengebakken vleeswaren en delicatessen en kan uitpakken met producten als de Breydelham en het Breydelspek. In 2015 bundelde het de krachten met Chimay Tradition en ontstond de nieuwe charcuteriegroep Breydel Chimay Group.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.