Nieuws Oost-Vlaanderen Broers De Clerck investeren in de Kempen

Broers De Clerck investeren in de Kempen

Broers De Clerck investeren in de Kempen

De broers Gregory en Anthony De Clerck zitten niet stil. Na nieuws over enkele desinvesteringen (fitnessketen Jim en Domo Sports), kopen ze zich nu in bij het Turnhoutse bedrijf DDM Consulting. De kmo is een specialist in automatiseringssystemen voor callcenters waarbij doelgericht naar een oplossing wordt gestreefd. DDM Consulting werd twaalf jaar terug opgericht en is goed voor een omzet van net voorbij de 1 miljoen euro en een bescheiden netto-winst van 0,2 miljoen. De actieradius spreidt zich uit over België, Nederland en Duitsland, met een kantoor in Keulen. DDM kan bogen op een mooie referentielijst met onder meer de grootbanken BNP Paribas, Rabobank en AXA in portfolio.

DDM Consulting, van origine een Belgisch bedrijf, is in 2005 opgericht door 3 senior consultants, met elk meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van contactcenters.  Het bedrijf heeft een snelle groei doorgemaakt  in omzet, personeelsbezetting en in aanwezigheid op de markt. Inmiddels telt het bedrijf 20 full timers die werken op contact center oplossingen. De diensten worden geleverd in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. DDM Consulting beschouwt naar eigen zeggen telefonie als ‘één van de sleutel-bedrijfstoepassingen’ in het geheel van de IT-architectuur. Telefonie is een toepassing die pas echt zijn volle potentieel waar maakt wanneer deze gecombineerd wordt met uw andere sleuteltoepassingen zoals  internet, CRM- en ERP applicaties. Software- en systeemintegratie kan dan ook worden beschouwd als de kernactiviteit van DDM.

De broers De Clerck helpen DDM aan nieuw kapitaal, en doen dat samen met een aantal andere ondernemers, bij wie onder meer Luk Bisschop(Bulo). Ze investeren in eigen naam en dus niet via de familale investeringsvennootschap Doveso. Het is de bedoeling om DMM op het groeipad te helpen. Gregory en Anthony De Clerck, de zonen van Jan De Clerck en de kleinzonen van wijlen Roger De Clerck (Beaulieu), investeerden recent nog in Metis Capital (MC). MC is een investeringsvennootschap met belangen in enkele Belgische bedrijven, zoals onder meer in de voedingsgroep Dujardin-Ardo. De deal met Metis Capital gaf aan de investeringsholding Dovesco van de familie De Clerck meer armslag. Tot hiertoe beperkte Dovesco zijn financiële actieradius tot bedrijven met een waarde die schommelde tussen de 10 en de 50 miljoen euro. Met dank aan Metis Capital zijn nu ook grotere deals mogelijk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.