Nieuws Oost-Vlaanderen Broers Robbens zoeken vers kapitaal voor groeiend motormerk

Broers Robbens zoeken vers kapitaal voor groeiend motormerk

Broers Robbens zoeken vers kapitaal voor groeiend motormerk

OUDENAARDE – Het Oost-Vlaamse motormerk Saroléa onderstreept zijn ambities met nieuwe projecten.

Sinds de tweelingbroers Torsten en Bjorn Robbens zich ontfermen over het traditionele Belgische merk Saroléa, gaat het snel vooruit, parallel zeg maar aan de snelle motoren die ze in Oudenaarde ontwikkelen. Torsten kocht zich in in 2010, zijn broer stapte mee aan boord in 2013. Rond deze tijd brengen ze een nieuwe straatmotorfiets op de markt in drie verschillende varianten. Daar is ongeveer twee jaar voorbereiding in onderzoek en ontwikkeling aan vooraf gegaan.

“Maar we hebben nog meer plannen”, zegt Bjorn Robbens. “In 2019 willen we nog met een nieuwe sportieve motorfiets voor de dag komen. Zo zal ons gamma vrij compleet zijn. We hebben nu al een racefiets in de aanbieding die op vraag kan besteld worden.”

De verkoop van Saroléa boomt en dus is er nood aan bijsturing van het businessplan. In Oudenaarde raakt het nichebedrijf stilaan tegen de muren opgegroeid. “Dus dringt de verhuis naar een nieuwe locatie zich meer en meer op”, aldus Bjorn Robbens. “Daarom gaan we nu op zoek naar een investeerder die in ons verhaal wil meestappen. Omdat we de verankering met Oost-Vlaanderen belangrijk vinden, zouden we ook liefst een geldschieter uit eigen streek aantrekken. Maar er is nu ook al belangstelling van buitenlandse investeerders.”

Saroléa verkoopt zijn aanbod in eigen land en in de buurlanden Duitsland en Nederland. De vraag vanuit de VS zwelt echter geweldig aan. Tegen eind volgend jaar wil Saroléa zo’n 250 motoren per jaar kunnen produceren om tegen 2020 rendabel te zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.