© yjs © yjs

Brouwerij en cidrerie lanceren samen unieke cider tripel: “Ideaal alternatief voor traditionele bieren”

Brouwerij The Musketeers uit Sint-Gillis-Waas stelde haar nieuwe creatie Crisp Fizz voor tussen de appelbomen. Niet toevallig, want het biertje is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de brouwerij en Cidrerie Ruwet uit Geraardsbergen. “De cider tripel is een vernieuwend en verrijkend bier”, aldus zaakvoerder Stefaan Soetemans.

Na Dirty Talk, het bier dat The Musketeers ontwikkelde samen met sterrenchef Nick Bril, is Crisp Fizz het tweede bier in de Collab Series van de brouwerij uit Sint-Gillis-Waas. Ze sloegen deze keer de handen in elkaar met Cidrerie Ruwet om zo tot een uniek brouwsel te komen dat naar eigen zeggen perfect weergeeft hoe de wereld van bier en cider elkaar kunnen versterken.

“Het bier heeft een uitzonderlijke blend van een klassieke Belgische tripel en de frisse aroma’s van appelcider”, vertelt Stefaan Soetemans, zaakvoerder van The Musketeers. “De karakteristieke en kenmerkende smaak van een traditionele tripel zorgt er samen met de frisheid van de appels voor dat het bier genoeg body heeft en tegelijk zacht is. We zijn steeds op zoek naar nieuwe smaken en wilden een ideaal zomerbier op de markt brengen. In zo’n proces is het telkens zoeken welke elementen je kan combineren. Zo hebben we bijvoorbeeld geen dry-hopping of hopkruidige toetsen toegevoegd, zodat de smaak van de cider helemaal tot zijn recht komt. ” (Lees verder onder de foto)

Crisp Fizz vormt een unieke combinatie tussen een tripel bier en cider. — © yjs
Crisp Fizz vormt een unieke combinatie tussen een tripel bier en cider. — © yjs

En net die smaak van cider is bezig aan een serieuze opmars. “Voor heel wat mensen is cider onbekend en onbemind en denken velen dat het erg zoet is, terwijl het net een lichtzurige en frisse smaak heeft”, aldus Joris Hermans, zaakvoerder van Cidrerie Ruwet.

“Voor het bier gebruiken we honderd procent natuurlijk en vers geperst sap van Jonagold-appels en een biologische gist. Crisp Fizz vormt zo tijdens de zomermaanden het ideale alternatief voor de traditionele bieren. We hopen dat cider verder aan populariteit wint.”