Nieuws Oost-Vlaanderen Brouwerij Hugyhe boekt absoluut medaillerecord

Brouwerij Hugyhe boekt absoluut medaillerecord

Brouwerij Hugyhe boekt absoluut medaillerecord

MELLE – Een 85-koppige internationale jury van de Brussels Beer Challenge heeft La Guillotine van Brouwerij Hugyhe bekroond met een zilveren medaille. Dat brengt de teller dit jaar op 14 medailles, een record in de geschiedenis van de Melse brouwer.

Op Horeca Expo in Gent werden de prijzen van de Brussels Beer Challenge bekend gemaakt. Die vond eerder deze maand plaats in Namen, waar maar liefst 1.400 bieren van over de hele wereld werden geproefd. Brouwerij Huyghe deed het daar beter dan vorig jaar. Met La Guillotine werd dit jaar een zilveren medaille in plaats van een bronzen behaald. Het goudblonde meergranenbier van 8,5 procent behoorde bij de favorieten in de categorie Pale & Amber Ale – (Belgian Style) Tripel.

Nummer 14

Brouwerij Huyghe blijft de medailles aan elkaar rijgen. Dit jaar staat de teller al op 14 en dat is een absoluut record voor de brouwerij. Die medailles zijn zeker mooi meegenomen voor de Melse brouwer, al stelt ze nog andere doelen voor ogen.

“Al jaren timmeren we aan de weg om de groenste brouwer van het land te worden, en ik durf zeggen dat we dat doel zo goed als bereikt hebben”, aldus Alain De Laet, ceo van Brouwerij Huyghe. “Daarnaast willen we blijven evolueren en groeien, zowel op bestaande als nieuwe markten. Nu we een importcontract in Indië hebben getekend, komt ook de kaap van 200.000 hectoliter bier in zicht, wat van ons de zevende grootste brouwer van het land maakt. Niet slecht voor een ‘kleine’ familiale onderneming.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.