Nieuws Oost-Vlaanderen Brouwerij Huyghe is Oost-Vlaamse VOKA-Ambassadeur

Brouwerij Huyghe is Oost-Vlaamse VOKA-Ambassadeur

Brouwerij Huyghe is Oost-Vlaamse VOKA-Ambassadeur

adlVOKA koos  op vrijdag 17 november voor de zesde keer de VOKA Ambassadeur Oost-Vlaanderen.  Uit elke Oost-Vlaamse regio werd een bedrijf geselecteerd dat kans maakte op deze prestigieuze titel.  Het ging om Movianto uit de regio Aalst, Premium Sound Solutions uit de regio Dendermonde, Vleeswarenbedrijf Breydel uit de Vlaamse Ardennen, TNS Kroket uit de regio Meetjesland & Leiestrek en Brouwerij Huyghe uit de regio Gent-Zeehaven.

De award stond dit jaar in het teken van duurzaam ondernemen. Om dit te beoordelen baseerde VOKA zich op diverse Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze werden ontwikkeld tijdens de United Nations Sustainable Summit 2015 met het oog op armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling. Daarnaast is voor de toekenning van de award ook rekening gehouden met een aantal financiële parameters.

Al jaren timmert brouwerij Huyghe aan de weg om de groenste brouwer van België te worden. “Zeker in het afgelopen jaar hebben we onze eerdere inspanningen rond energiebesparende en groene maatregelen nog versterkt, legt CEO Alain De Laet uit. “Zo hebben wij in maart een nieuwe waterzuiveringsinstallatie in gebruik genomen die ons in staat stelt ongeveer 70% van het afvalwater te hergebruiken in het productieproces. Dat was een primeur voor België.”

Eerder al had Huyghe via een nieuwe brouwinstallatie die in 2011 in gebruik was genomen het waterverbruik met 30% terugdringen en heeft het bedrijf algemene erkenning gekregen voor in inspanningen om te voldoen aan de lozingsnormen voor oppervlaktewater.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.